Friday , April 26 2024

Arbitrul Ovidiu Hațegan, care a făcut duminică infarct și a fost operat, ar intenționa să se retragă

Ovidiu Hațegan a suferit duminică un infarct și a fost operat de urgență la Timișoara. Arbitrul arădean în vârstă de 41 de ani s-a simțit rău după un antrenament și s-a dus singur la spitalul din Arad, fiind ulterior transferat la Timișoara.

Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, Luca Constantin Tudor, a oferit amănunte despre starea de sănatate a lui Ovidiu Hațegan.

Cel mai bine cotat arbitru român a ajuns la spitalul din Timișoara “într-o stare gravă”, dar în prezent este stabil și conștient.

“Domnul Hațegan a ajuns în cursul nopții de urgență, adus cu ambulanța de la Arad într-o stare gravă. Suntem singurul institut din vest-ul României care tratează infarctul miocardic acut prin mijloace intervenționale. A fost introdus de urgență în sală, am constatat că are o arteră înfundată și, în concluzie, i s-a pus un stent. Starea lui este stabilă, continuăm să îi facem investigații suplimentare și în acest fel vom ști și ce se va întâmpla în continuare cu cariera dânsului. Este stabil, comunică, e conștient, e foarte bine. Îndrăznesc să spun că ar fi apt să se plimbe și să stea de vorbă cu noi aici. Cam asta. Referitor la gravitate, sigur că un infarct miocardic acut are o mortalitate care poate să meargă până la 10%. Nu cred că se pune problema de complicații majore, iar în ceea ce privește cariera sportivă, nu ne putem pronunța în acest moment. Depinde de cum vor evolua lucrurile în continuare și de opțiunea lui”, a declarat Luca Constantin Tudor în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Sport.ro.

“Arbitrul român a transmis, într-o discuție cu medicul care l-a operat, că vrea să retragă din arbitraj. Ovidiu Hațegan are doi copii și vrea să se dedice familiei sale”, dezvăluie Antena Sport.

Hațegan este cel mai bine cotat arbitru român, fiind o prezență constantă la meciurile importante din Europa.

6 meciuri din grupele Champions League a condus la centru Ovidiu Hațegan în acest sezon.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …