Friday , April 26 2024

Anunţ OFICIAL de la TAS în scandalul barajului RAPID-CHIAJNA

rapid

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat că a înregistrat apelul clubului Concordia Chiajna împotriva Federaţiei Române de Fotbal şi a deciziei ce a permis echipei Rapid să joace barajul pentru Liga I şi că hotărârea sa în acest caz va fi luată înainte de startul campionatului.

“Tribunalul de Arbitraj Sportiv a înregistrat apelul formulat de CS Concordia Chiajna împotriva Federaţiei Române de Fotbal. CS Concordia Chiajna a depus şi o solicitare de suspendare a deciziei ce a permis FC Rapid Bucureşti să joace un meci cu Concordia, echipa câştigătoare obţinând dreptul de participare în ediţia următoare a Ligii I. Chiajna, care a ocupat locul 15 în Liga I în sezonul trecut şi a fost cea mai bună dintre cele patru echipe retrogradate în Liga a II-a, susţine că FC Rapid Bucureşti nu a obţinut licenţa pentru a participa în Liga I în sezonul viitor şi că în consecinţă nu trebuia să se joace un baraj. O decizie în privinţa solicitării de măsuri provizorii va fi luată înainte de startul campionatului României”, se arată pe site-ul TAS.

Rapid a învins, sâmbătă seară, pe Stadionul Dinamo, cu scorul de 2-1 după prelungiri, echipa Concordia Chiajna, într-un meci de baraj pentru obţinerea dreptului de participare în ediţia 2013/2014 a Ligii I.

Vineri, într-o conferinţă de presă, tehnicianul Ionuţ Chirilă declara că gruparea Concordia Chiajna a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, considerând că din punct de vedere legal echipa giuleşteană nu poate juca în primul eşalon.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Rapid a completat, prin victoria de sâmbătă, tabloul de 18 formaţii din Liga I.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …