Sunday , April 28 2024

Anunt neasteptat al lui Dumitru Dragomir despre viitorul Ligii I

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că sunt cluburi de top care nu vor lua licenţa şi a precizat că e posibil ca Liga I să se dispute în format play-off cu 14 echipe din sezonul viitor, în ciuda deciziei de luni a Comitetului Executiv privind sistemul cu 18 formaţii.

“Trebuie să spun pentru că mă roade pe suflet… am stabilit 18 echipe pentru Liga I. Dar cu o discuţie în prealabil în Comitetul Executiv ca, dacă rămân doar 14 atunci, să nu stricăm programul televiziunilor şi să facem play-off şi play-out. Ieri s-a discutat oficial acest lucru în Comitetul Executiv. Şi asta pentru că sunt echipe care cred că nu vor lua licenţa, echipe de top”, a spus Dragomir.

Dragomir a adăugat că unele cluburi au probleme deoarece au luat bani în avans de la bănci având ca garanţie sumele din drepturile TV, dând ca exemplu FC Dinamo.

“Şi s-a mai întâmplat ceva, cluburile au luat bani în avans. Cu noi, Liga, garanţie, cluburile au luat bani în avans de la bănci. Şi nici nu mai am cum să îi ajut. Pentru că mai garantam şi mai luau nişte bani ca să îşi achite datoriile, dar ei banii i-au luat în avans. Inclusiv Dinamo a luat bani în avans de la bancă”, a explicat preşedintele LPF.

Dragomir susţine că în ciuda faptului că se află în insolvenţă, gruparea FC Rapid este “aranjată din punct de vedere juridic” în comparaţie cu alte cluburi: “Rapid nu a luat bani în avans, cei de la Rapid şi-au făcut bine treaba. Dintre toţi, Rapid s-a aranjat din punct de vedere juridic. Dinamo nu e aranjată deocamdată şi mai sunt şi altele, vreo 3-4 echipe”.

Oficialul LPF este de părere că FRF a luat o hotărâre bună eliminând licenţa pentru cluburile din Liga a II-a. El a anunţat că federaţiile sportive vor avea o întâlnire cu membrii Guvernului la 28 martie.

“Faptul că s-a oprit licenţierea la Liga a II-a e un lucru foarte bun. Pentru că intervin şi alte lucruri acum, comunităţile locale nu vor mai putea să sprijine sportul. Trebuie făcut ceva neapărat la nivelul Guvernului. Am înţeles că pe 28 martie e o întâlnire cu toată lumea la Guvern, cu noi de la fotbal, cu toate sporturile, cu sindicatele. Şi acolo o să ne spunem păsul, pentru că sportul românesc e într-un mare declin. Avalanşa asta nu o poate opri nimeni decât prin facilităţi de la cel mai înalt nivel. Facilităţi aşa cum sportul beneficiază în toată lumea”, a mai spus Dragomir.

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …