Friday , April 26 2024

Adevaratul motiv al excluderii celor doi sportivi romani de la Jocurile Olimpice

echipaj sanie

Federatia Romana de Bob si Sanie a facut lumina in cazul excluderii celor doi sportivi romani, Alexandru Teodorescu si Nicolae Radu Sovaiala, din proba de sanie a Jocurilor Olimpice de iarna ce au loc in aceste zile la Soci (Rusia).

Secretarul general al FRBS, Florian Ticu, a dezvaluit ca Teodorescu si Sovaiala n-au fost lasati sa participe la proba de miercuri deoarece au facut aceeasi greseala de doua ori.

“In prima mansa a antrenamentului oficial care precede concursul, echipajul nostru s-a rasturnat. Proba de dublu este o proba dificila cu un grad mare de risc, in care rasturnarile sunt frecvente la cea mai mica greseala de pilotaj, in conditiile in care vitezele sunt foarte mari. Impactul rasturnarii a fost atat de mare incat sania sportivilor s-a rupt nemaiputand fi folosita. Din fericire, Alexandru Teodorescu si Radu Sovaiala nu au avut de suferit in urma acestui accident, dar juriul a decis ca cei doi sa nu mai continue concursul”, a spus Ticu pentru Mediafax.

“Urmare a insistentei antrenorilor, juriul le-a acordat doua manse de antrenament cu sanie de rezerva, sanie care apartine lotului si nicidecum o sanie de imprumut de la alta natiune asa cum s-a speculat, sanie pe care cei doi sportivi s-au mai dat si o cunosteau. In prima mansa din cele doua acordate de juriu, echipajul nostru a facut aceeasi greseala de pilotaj in aceeasi zona in care s-a rasturnat in prima coborare, ceea ce a evidentiat riscul de accidentare si a determinat juriul sa hotarasca retragerea echipajului din motive de securitate”, a continuat acesta.

Ticu exclude astfel varianta aparuta prin media, cum ca Teodorescu si Sovaiala n-ar mai fi avut o sanie de rezerva si de aceea n-au fost lasati sa participe.

“Federatia Internationala a introdus o regula care da dreptul juriului de a opri participarea la antrenamente sau competitie din motive de securitate, daca constata ca este pusa in pericol integritatea sau viata sportivului. In concluzie nu s-a pus nicidecum problema ca cei doi sportivi nu pot continua concursul pentru ca nu ar avea alta sanie asa cum s-a speculat. Este vorba pur si simplu de un accident, o intamplare nefericita care se poate se poate intampla si la sportivi foarte experimentati, un exemplu recent fiind, rasturnarea campioanei mondiale si a echipajului de dublu al Canadei, echipajul in concursul pe echipe din Cupa Mondiala de la Winterberg, acolo unde Sovaiala Radu/Teodorescu Alexandru s-au clasat pe un excelent loc VI”, a conchis Florian Ticu.

Cei doi nu vor fi lasati sa participe nici in proba pe echipe.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …