Saturday , October 8 2022

Adevaratul motiv al demisiei lui Blatter de la FIFA: Este cercetat de FBI

blatter

Adevaratul motiv al demisiei lui Sepp Blatter din functa de presedinte al FIFA ar fi o ancheta a FBI care il vizeaza in mod direct.

Presa americana sustine ca seful demisionar al fotbalului mondial este tinta anchetei de coruptie care a surprins pe toata lumea.

Potrivit postului ABC News, care citeaza surse apropiate cazului, anchetatorii spera ca cel putin una dintre cele sapte persoane arestate in Elvetia sa vorbeasca despre implicarea lui Blatter.

“Oamenii vor dori sa se salveze, probabil va fi o cursa intre ei pentru a-l ‘turna’ pe Blatter”, a spus o sursa din interiorul anchetei.

Sapte persoane – Jeffrey Webb (Marea Britanie), vicepresedinte al FIFA si presedinte al CONCACAF, Eduardo Li (Costa Rica), viitor membru al Comitetului Executiv al FIFA, Julio Rocha, delegat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas (Marea Britanie), atasat la cabinetul presedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo (Uruguay), vicepresedinte al FIFA, Rafael Esquivel (Venezuela), membru al CONMEBOL, si Jose Maria Marin (Brazilia), membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO – au fost arestate in Elvetia intr-un caz de coruptie la nivel inalt.

Autoritatile americane, FBI si Departamentul de Stat, ii suspecteaza pe cei sapte pentru luare de mita si alte foloase necuvenite.

La baza acestui caz urias sta americanul Chuck Blazer, fost membru al Comitetului Executiv FIFA, care a dat declaratii complete despre coruptia din cadrul forului mondial pentru a primi o pedepsa mai blanda.

ziare.com

Vezi si

Ceahlăul și Foresta se înfruntă în derbyul primelor două clasate în Seria I

Meciul este programat sâmbătă, de la ora 15.00, în cadrul etapei a VII-a a Ligii …