Friday , April 26 2024

ACS “Nada Florilor” Fălticeni are o reprezentantă la Campionatele Europene de natație pentru juniori

Este vorba de Aissia Claudia Prisecariu, care va concura în probele de 50, 100 și 200 de metri spate

ACS “Nada Florilor” Fălticeni are o reprezentantă la Campionatele Europene de natație pentru juniori, competiția care se va desfășura în perioada 5-10 iulie la complexul sportiv din Otopeni.

Este vorba de Aissia Claudia Prisecariu, care, la doar 14 ani, va înota pentru România în probele de 50, 100 și 200 de metri spate, acolo unde este multiplă campioană națională la juniori și seniori.

Aissia vrea să-i calce pe urmele idolului ei, Diana Mocanu, dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 2000.

“Am concurat la categoria de 14 ani și am reușit să dobor recordul Dianei Mocanu, vechi de 23 de ani. Am fost foarte fericită pentru că Diana Mocanu este idolul meu”, spune Aissia.

Fălticeneanca a început înotul în Belgia, iar acum se pregătește la ACS “Nada Florilor” sub îndrumarea antrenorilor Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș. “Când am ajuns în România, m-am apucat de tenis de câmp. Mama m-a înscris și la înot. După primele zile, antrenorii mei mi-au spus că trebuie să continui pentru că am talent și acesta este drumul meu. Acum mă trezesc la 05:00, merg la bazin la 05:30, până la 07:30. La 08:00 sunt școală până la 13:00 sau 14:00, apoi merg la cel de-al doilea antrenament, care începe pe la 14:30. Pe la 17:30 plec de la bazin și abia pe la 18:00 ajung acasă. Mă relaxez puțin, mă odihnesc și mă pregătesc pentru ziua următoare”, a povestit Aissia pentru gsp.ro.

Pe lângă Europenele de juniori, Aissia va concura în această vară și la Festivalul Olimpic al Tineretului European.  „La aceste două competiții, îmi doresc să prind o finală și dacă se poate și mai mult, cu atât mai bine”, a adăugat Aissia Prisecariu.

Seriile de la Campionatul European vor putea fi urmărite live pe siteul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern www.frnpm.ro, în fiecare dimineață, de la ora 10:00.

TVR 1 va transmite live semifinalele, finalele și festivitățile de premiere, în toate cele șase zile de concurs, începând cu ora 17:00.

Aproximativ 600 de sportivi, din 42 de țări, vor fi prezenți în România la această competiție. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …