Friday , April 26 2024

A câștigat medalia de argint la Rio, dar decizia sa este luată: va fi eutanasiată

marieke vervoort

Atleta paralimpică belgiană Marieke Vervoort a câștigat medalia de argint la Rio, dar nu și-a schimbat decizia de a fi eutanasiată, scrie BBC.

Marieke Vervoort este una dintre medaliatele Jocurilor Paralimpice de la Rio, primind medalia de argint în cursa de 400 de metri în scaun cu rotile.

Ea a declarat că “încă se bucură de viață în fiecare moment”, dar că nu și-a schimbat decizia de a fi eutanasiată.

Vervoort, care suferă de o boală degenerativă musculară, a semnat actele pentru eutanasiere în 2008.

“Când va veni momentul în care voi avea mai multe zile proaste decât bune, atunci am actele deja semnate. Momentul nu a venit încă”, a spus atleta.

Vervoort avea doar 14 ani în momentul în care a fost diagnosticată, iar viața ei a devenit o luptă continuă.

La Jocurile Paralimpice din Londra 2012 a câștigat două medalii, una de aur și alta de argint. La Rio, ea a participat la ultima olimpiadă, în condițiile în care programul de antrenament a devenit prea chinuitor.

Eutanasia este legală în Belgia. Un pacient are dreptul de a fi eutanasiat dacă suferința sa este constantă, iar boala este gravă și incurabilă.

Vervoort a declarat că eutanasia i-a dat curajul de a continua să trăiască la maxim, atât cât va fi posibil. “Dă oamenilor senzația că la un moment dat se vor putea odihni. Știu că atunci când nu voi mai putea continua o să am actul acela deja semnat”, a spus atleta.

 

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …