Friday , May 20 2022

Tratament revoluționar împotriva cancerului bazat pe anticorpii persoanelor imune la boală

celule

Un nou tratament împotriva cancerului a fost creat din sistemul imunitar al persoanelor care par capabile să lupte împotriva acestei boli.

De-a lungul timpului, cercetătorii au încercat să descopere diferența dintre cancerele care provoacă o moarte rapidă și cele care nu sunt fatale. Însă, în ultimii ani, oamenii de știință au testat teoria potrivit căreia nu tipul de cancer este slab, ci sistemul imunitar al anumitor pacienți este foarte puternic.

Cercetătorii americani au descoperit un anticorp despre care se crede că face diferența și l-au transformat într-un medicament care atacă și ucide celulele canceroase.

„Este primul anticorp uman folosit în tratarea cancerului. Este o metodă nouă de tratament și suntem entuziasmați pentru că atacă doar celulele bolnave, fără a avea efecte secundare importante. Credem că putem modifica reacția sistemului imunitar și să-l lăsăm să ucidă celulele canceroase sau să le stopeze dezvoltarea,” explică profesprul Edward Patz, autorul studiului.

Profesorul de la Universitatea Duke a povestit pentru The Independent că a cercetat cazurile în care tumorile canceroase au fost descoperite din întâmplare, ca de exemplu în timpul unei operații de hernie.

„Dacă nu ar fi ajuns la spital din cauza unei alte probleme, ei nu ar fi știut că au cancer și ar fi murit cu acea tumoare, nu din cauza ei,” spune specialistul.

Analizând aceste cazuri, cercetătorii au descoperit că sistemul imunitar în cazul acestot pacienți este diferit. După identificarea anticorpului care, cred ei, face diferența, au testat tratamentul pe șoareci și celule umane. În ambele cazuri, medicamentul a ucis celule canceroase.

digi24.ro

Vezi si

Hipertensiunea de halat alb în diabetul zaharat

Hipertensiunea arterială în diabetul zaharat s-a dovedit a fi un factor de risc pentru apariția …