Friday , May 31 2024

Organizatia Mondiala a Sanatatii anunta testari ale mai multor medicatii pentru COVID-19, intr-un efort international

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) coordonează testările mai multor posibile medicaţii pentru maladia COVID-19 provocată de noul coronavirus, a anunţat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cursul unei conferinţe de presă online miercuri la Geneva, în timp ce numărul pe plan mondial al contaminărilor depăşeşte 200.000, potrivit DPA.

“Mai multe încercări mici cu diferite metode pot să nu ne dea probe clare şi solide asupra unor tratamentelor de care avem nevoie pentru a salva vieţi”, a declarat Tedros, adăugând că “acest mare studiu internaţional este conceput pentru a genera datele solide de care avem nevoie pentru a şti care tratamente sunt cele mai eficiente”, informează agerpres.ro.

Până în prezent, Argentina, Bahrein, Canada, Franţa, Iran, Norvegia, Africa de Sud, Spania, Elveţia şi Thailanda au anunţat că vor adera la acest proiect.

Tedros a calificat noul coronavirus drept “inamic al umanităţii”, în timp ce peste 8.000 de persoane au decedat deja în lume de la apariţia sa la sfârşitul lunii decembrie în China, potrivit AFP. “Acest coronavirus reprezintă o ameninţare fără precedent. Dar este de asemenea o ocazie fără precedent de a ne uni împotriva unui inamic comun, un inamic al umanităţii”, a spus el.

Vezi si

Creștere bruscă a numărului de cazuri de rujeolă în Europa

Numărul cazurilor de rujeolă în Europa continuă să crească vertiginos și ar putea depăși pragul …