Monday , April 29 2024

Magneziul din legume protejeaza împotriva accidentelor vasculare cerebrale

Magneziul din dieta zilnic\ poate reduce riscul de accidente vasculare cerebrale ischemice, relev\ un nou studiu realizat de un grup de exper]i de la Institutul Karolinska din Suedia, nefiind vorba de suplimente alimentare, ci de alimente bogate în acest element, precum legumele cu frunze verzi, nucile, leguminoasele, transmite portalul MedDaily.
În cadrul acestui studiu, grupul de cercet\tori suedezi a analizat datele privind starea de s\n\tate a circa 250.000 de persoane din SUA, Europa [i Asia, constatând o inciden]\ sc\zut\ de accidente vasculare cerebrale la persoanele care au consumat alimente bogate în magneziu.
Astfel, oamenii de [tiin]\ au calculat c\ 100 de miligrame de magneziu suplimentar pe zi pot reduce riscul de accident vascular cerebral ischemic cu 9%. Nevoia zilnic\ de magneziu pentru b\rba]i este estimat\ la 400 miligrame, iar în cazul femeilor la 300 de miligrame.
Femeile îns\rcinate, persoanele cu un sistem imunitar sl\bit [i cele vulnerabile în fa]a afec]iunilor cardiovasculare au nevoie de cel pu]in 450 miligrame de magneziu pe zi.

Vezi si

Un vaccin ARNm împotriva cancerului de piele, testat în faza a 3-a la Londra

Primul vaccin personalizat din lume pe bază de ARN mesager împotriva melanomului – care are …