Sunday , June 26 2022

Exerciţiile fizice nu scad greutatea

Numai în America, permisele la sălile de întreţinere se ridică la suma de 19 miliarde de dolari. Goana pe steppere nu face nici cât o ceapă degerată pentru pierderea în greutate, o arată mai multe studii recente făcute de medici americani, iar motivul este unul la mintea cocoşului, atât de simplu că te întrebi cum de nimeni care merge la sală nu s-a gândit la el.

Motivul pentru care daca mergi la sala poti sa te ingrasi e unul ata de simplu, ca te miri cum de nu te-ai gandit la el
Motivul pentru care daca mergi la sala poti sa te ingrasi e unul ata de simplu, ca te miri cum de nu te-ai gandit la el

“În general, pentru pierderea în greutate, exerciţiile sunt cam inutile”, spune pentru time.com Eric Ravussin, şeful Catedrei de Metabolism şi Diabet de la Iniversitatea de Stat din Louisiana şi unul dintre cei mai respectaţi cercetători în domeniul exerciţiilor fizice. Multe studii recente îi confirmă de altfel spusele: exerciţiile fizice nu sunt, aşa cum auzim tot timpul prin ziare şi reviste, cheia scaderii in greutate. Şi problema cu ele este următoarea: în vreme ce e cât se poate de adevărat că exerciţiile ard caloriile şi că trebuie să arzi calorii ca să pierzi din greutate, exerciţiile mai au şi un alt efect: îţi fac foame mai mare. Asta te face să mămânci mai mult, anulându-ţi astfel scăderea în greutate pe care ai obţinut-o la sală. Cu alte cuvinte, exerciţiile nu te ajută neapărat să slăbeşti, ba chiar pot să te îngraşe.

La începutul acestui an, Public Library of Science, scrie time.com, a publicat un studiu remercabil supervizat de unul dintre colegii lui Eric Ravussin, dr. Timothy Church. Echipa lui a distribuit la întâmplare în patru grupuri 464 femei supraponderale care nu fac exerciţii regulat. Femeile din trei grupuri au fost rugate să lucreze cu un antrenor personal timp de 72, 136 şi 194 de minute pe săptămână, timp de şase luni. Femeile din cel de-al patrulea grup, numit grupul de control, au fost rugate să-şi vadă de viaţă ca şi până atunci, făcând uneori exerciţii sau deloc. În plus, toate femeile au fost rugate să nu-şi schimbe obiceiurile alimentare şi să completeze lunar chestionare medicale.

Rezultatele au fost surprinzătoare: în medie, femeile din toate cele patru grupuri, inclusiv grupul de control, au slăbit, dar femeile care au transpirat de nu au mai putut făcând exerciţii în cele şase luni nu au pierdut semnificativ mai mult în greutate decât cele din grupul de control.

Vezi si

Eveniment astronomic rar. Cinci planete majore se aliniază și pot fi văzute cu ochiul liber

Cinci planete majore din sistemul nostru solar vor străluci puternic la rând în timpul unei …