Thursday , February 2 2023

Durata ideală a programului de exerciții fizice pentru slăbit

sport

Dacă te-ai hotărât să slăbești, cu siguranță plănuiești să-ți petreci o mare parte a timpului liber la sală. Însă, specialiștii avertizează că prea multe exerciții fizice pot avea un efect contrar și asta din cauza hormonilor care sunt eliberați în timpul sesiunilor de intensitate ridicată.

Potrivit medicului Sara Gottfried, citat de Daily Mail, durata ideală de exerciții este de 20-30 de minute pe zi, patru zile pe săptămână. De asemenea, specialistul recomandă ca, în loc să ne petrecem ziua pe scaun și apoi să facem efort la sală din dorința de a recupera, mai eficient ar fi să facem exerciții de intensitate scăzută, pe tot parcursul zilei.

Încearcă să te ridici de la birou mai des, să faci plimbări scurte, în loc să incluzi toată sesiunea de exerciții într-un singur program, spune Gottfried.

Iar când ajungi la sală, combină mișcări de yoga și Pilates cu cele de tonifiere pentru întregul corp și evită să-ți stresezi organismul cu exerciții cu intensitate ridicată.

Potrivit medicului, exercițiile de intensitate ridicată stresează organismul și produc hormonul eliberator de corticotropina (crh) și cortizolul. Aceștia pot afecta digestia și încetini circulația sângelui către stomac, fapt ce nu favorizează pierderea în greutate.

Medicii recomandă să eviți să-ți stresezi corpul cu exerciții de intensitate ridicată, mai ales dacă treci printr-o perioadă în care presiunea este mare. Un nivel ridicat de cortizol, numit și hormonul stresului, te poate face să apelezi la alimente bogate în zahăr, grăsimi și calori pentru a găsi alinare, cred specialiștii.

Vezi si

Ce conține muștarul vândut în magazinele din România. 88% dintre sortimente au aditivi alimentari

InfoCons a realizat un studiu pe baza produselor tip muștar care se regăsesc pe piața …