Tuesday , July 5 2022

De ce spun unii dermatologi ca nu trebuie sa facem dus zilnic

Indiferent de perioada anului, un corp uman nu necesita spalare zilnica, potrivit anumitor dermatologi, inclusiv Rachel Nazarian si Mona Gohara, medici contactati de publicatia Well + Good pentru a lamuri problema controversata a dusului frecvent.

“Tot ce trebuie sa faci pentru a te mentine curat este sa speli zilnic partile mirositoare, deoarece acestea adapostesc mai multe bacterii: axilele, zona inghinala si picioarele”, spune dr. Gohara. “Aceste zone trebuie curatate zilnic cu un produs de curatare bland, care sa nu le usuce”, adauga si dr. Nazarian.

Mai mult decat atat, cele doua au subliniat in interviul acordat publicatiei ca putem sari spalarea corpului daca ne samponam parul: “Samponul va spala pasiv restul corpului. Folosirea suplimentara a gelului sau sapunului nu va face decat sa inlature uleiurile naturale ale pielii”.

Cele doua doctorite au subliniat ca traim intr-o cultura a supra-curateniei si supra-spalarii si ca acest obicei se dovedeste adesea daunator pentru pielea noastra.

peroz.ro

Vezi si

Nutriția pe internet

Nutriția este un domeniu care a ajuns „la modă” din numeroase motive, unul din ele …