Saturday , April 27 2024

ALARMANT: Carnea rosie creste riscul de cancer

Un studiu despre obiceiurile alimentare ale oamenilor a scos la iveală un adevăr înfricoşător. Carnea roşie reprezintă un factor important de risc în apariţia cancerului. Chiar şi persoanele care mănâncă jumătate din cantitatea de carne roşie recomandată sunt expuşi riscului de apariţie a cancerului şi a bolilor de inimă, informează The Telegraph.

Consumul de carne roşie procesată, precum cârnaţii sau salamul, poate creşte riscul apariţiei acestor boli mortale cu aproape 20%. Şi asta chiar în cazurile în care este consumată în cantităţi reduse, arată cercetătorii Universităţii Harvard.

Oamenii de ştiinţă mai arată că riscul de deces în cazul persoanelor care mănâncă în mod constant fripturi este cu 12% mai crescut decât în cazul oamenilor care nu consumă carne.

Potrivit studiului, reducerea cantităţii de carne roşie din dieta oamenilor la 42 de grame zilnic (echivalentul unei fripturi pe săptămână) ar putea preveni unul din zece decese în cazul bărbaţilor şi unul din 13 decese în cazul femeilor.

“Studiul ne demonstrează că produsele din carne roşie ar trebui eliminate din dieta zilnică sau cantitatea acestora ar trebui redusă semnificativ”, a declarat doctorul Frank Hu, co-autor al studiului.

Carnea roşie conţine un nivel ridicat de grăsime saturată, iar bacon-ul şi salamul conţin foarte multă sare. Variantele recomandate de medici pentru o alimentaţie echilibrată includ carnea de pasăre şi peştele.

Vezi si

Bolile transmise de țânțari se răspândesc în Europa din cauza crizei climatice

Bolile transmise de țânțari se răspândesc pe tot globul, și în special în Europa, din …