Saturday , October 8 2022

Un alt apropiat al guvernatorului Cernăuților  acuzat de infracțiuni cu ajutoare umanitare

 Zelenski nu l-a demis pe Osaciuc nici la două săptămâni după ce Guvernul Ucrainei anunțase acest lucru.

Din nou o infracțiune cu ajutoare  „umanitare” încinge spiritele la Cernăuți. Și nu știm cum se face că din nou oameni apropiați de guvernatorul demis Serhii Osaciuc este legat și noul caz. Volodimir Doroș, consilier al guvernatorului demis al Cernăuților, Serhii Osaciuc, a fost acuzat pentru luare de mită. Volodimir Doroș este șeful Fundației Caritabile pentru Apărarea Voluntarilor Ucrainei, iar adversari declarați ai fostului guvernator cernăuțean – cei de la publicația cernăuțeană BukInfo – au relatat  luni, 27 iunie despre o anchetă a polițiștilor ucraineni care au expus afaceri ale celor din siajul lui Osaciuc.

Cum era de așteptat, a doua zi mai multe medii cernăuțene preluau cele din BukInfo care invocă „propriile sale surse de încredere” atunci când spune că Volodimir Doroș împreună cu subalternii săi au organizat o schemă de import de mașini în Ucraina ca ajutor umanitar pentru revânzare și profit în continuare.

Potrivit informațiilor preliminare, dealerii au vândut 4 mașini importate în Ucraina ca ajutor umanitar. BukInfo remarcă, totodată, că Volodimir Doroș fusese premiat de guvernatorul demis Serhii Osaciuc cu premiul „Pentru Gloria Bucovinei”, distincție tot mai îndoielnică, având în vedere comerțul cu ajutorul umanitar din timpul războiului.

În ce ne privește, constatăm doar că la jumătatea lunii iunie, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a aprobat demiterea lui Serhii Osaciuc din funcția de șef al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, fapt anunțat pe 14 iunie de către reprezentantul guvernului în Rada Supremă, Taras Melniciuc și oarecum predictibil în condițiile în care scandalurile privind gestionarea ajutoarelor umanitare se țineau lanț la Cernăuți și mereu era indicat guvernatorul sau oameni din siajul său. Și iată că luna iunie se apropie de sfârșit, dar președintele Volodimir Zelensky nu a semnat încă un decret de demitere a înaltului oficial.

Practic, toată carieră lui Osaciuc atârnă de dispoziția liderului din Bankov și toată această tergiversare îi face pe unii politicieni cernăuțeni să creadă că s-ar putea întâmpla ca guvernatorul de Cernăuți să rămână în funcție doar datorită acestui artificiu procedural. (D.P.)

Vezi si

13 școli și 2 licee din județul Suceava vor beneficia de peste 14 miloane de lei pentru reducerea abandonului școlar

Contractele de finanțare au fost semnate de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, iar școlile vor avea …