Friday , January 27 2023

Zece medici de familie s-au înscris în campania de vaccinare anti-Covid

Se pot vaccina și copiii de peste 12 ani, care au cel puțin trei luni de la ultima doză administrată

Numărul medicilor de familie din județ care administrează noile vaccinuri anti-Covid, a crescut în ultima perioadă, acum fiind înregistrate zece cadre medicale. Este vorba despre un singur medic în municipiul Suceava și de către un medic de familie din Vulturești, Moara, Zvoriștea, Preutești, Fântăna Mare, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candrenilor și Dolhești.  ” Vaccinarea împotriva Covid-19 este opțională, se face la cerere, pe baza consimtământului informat și este gratuită. În municipiul Suceava vaccinul  anti-COVID-19 Cominarty Omicron, poate fi efectuat la CMI Dr. șerban Elena Drăguța. Vaccinul  Cominarty Omicron  se administrează persoanelor care au minimum trei luni de la ultima doză din schema de vaccinare primară anti-COVID-19. Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 (15/15 micrograme)/doză dispersie injectabilă este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea bolii COVID-19 cauzate de SARS-CoV-2, la persoane cu vârsta de 12 ani și peste, cărora li s-a administrat anterior cel puțin o schemă primară de vaccinare împotriva bolii COVID-19.”, a declarat Gabriela Budeanu, purtătoare de cuvânt în cadrul Direcției de Sănătate Publică.

Cei care doresc să se vaccineze împotriva acestui virus, o pot face și într-unul din cele două centre de vaccinare deschise în județ, și anume la Spitalul de Boli Cronice Siret și la Spitalul Orășenesc Gura Humorului. (C.R.)

Vezi si

Managerul Spitalului Județean: Toleranța zero față de actele de corupție. Tot personalul va fi reinstruit cu privire la standardul anti-mită

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  medicul Alexandru Calancea, a susținut …