Friday , May 24 2024

Vineri şi sâmbătă se toarnă ultimul strat de asfalt în faţa Catedralei

La sfârşitul acestei săptămâni se toarnă stratul de uzură în sensul giratoriu de la Catedrală. Deşi nu se observă nicio îmbunătăţire în ceea ce priveşte lucrările de la podul de peste apa Sucevei, constructorii dau asigurări că le vor finaliza în termenul stabilit. Până la data de 20 august trebuie finalizate lucrările din faţa Palatului Administrativ, urmând ca mai apoi să se demareze cele din lateralele clădirii 

 
asfaltari [800x600]

La sfârşitul acestei săptămâni, mai precis vineri şi sâmbătă, se va turna stratul de uzură în faţa Catedralei, iar traficul rutier va fi blocat pe sensuri de mers. Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi a precizat că datele referitoare la restricţiile rutiere, dar şi la devierea autobuzelor TPL le va comunica după ce, împreună cu reprezentanţii firmei Victor Construct şi cu cei ai Poliţiei Rutiere vor stabili aceste lucruri. “Lucrările mai ample care, uşor uşor îşi pierd din consistenţă, pentru că nu se mai lucrează aşa mult la vedere, bulevardul George Enescu şi strada Universităţii fiind asfaltate. Acum discutăm de sensul giratoriu de la Catedrală, unde vor finaliza astăzi (ieri n.r.) acea porţiune înspre Primărie şi la sfârşitul săptămânii, sucevenii trebuie să ştie că se va turna stratul de uzură pe acea porţiune”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi în cadrul comandamentului ce a avut loc ieri la Primăria municipiului Suceava.
El a mai precizat că în seara zilei de luni, trebuia să se traseze bulevardul George Enescu, dar din cauza ploii lucrările nu s-au mai efectuat.
In ceea ce priveşte lucrările la podul de peste apa Sucevei din Iţcani, lucrurile nu stau cum ar trebui, viceprimarul sucevean spunând că, până acum trebuia să se finalizeze un sens de mers de pe pod, însă reprezentanţii firmei botoşănene au dat asigurări că termenul prezentat în grafic va fi respectat. “La podul de peste apa Sucevei din Iţcani se lucrează, dar nu aşa cum ar fi trebuit pentru că au aproape o lună de când lucrează şi nu s-au mutat pe celălalt sens, însă ei spun că până la data de 15 august vor finaliza lucrările. Totodată, începând cu data de 1 august se vor demara lucrările de reabilitare a pasajului de peste calea ferată din Iţcani”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava, care a mai precizat că: “Un lucru este clar: până la 31 decembrie 2015 aceste lucrări trebuie finalizate, prin urmare, le cerem sucevenilor să mai rabde puţin, pentru că aceste lucrări sunt în interesul lor”.
Totodată, firma botoşăneană se ocupă şi de şantierul din faţa Palatului Administrativ din municipiul Suceava, unde, spun ei, lucrările vor fi finalizate până la data de 20 august a.c. Până în prezent, după cum au precizat cei de la Victor Construct, în faţa Palatului Administrativ s-a turnat stratul de beton armat şi urmează a se amplasa granitul. “Până la data de 20 august vom finaliza porţiunea pe care am demarat lucrările, urmând ca mai apoi să ne extindem în laterale”, a precizat Elisei Bidu, inginer al firmei Victor Construct. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Şomuz Fălticeni a încheiat play-out-ul pe primul loc, după 7-0 cu Rapid Brodoc

Şomuz Fălticeni a încheiat sezonul competițional 2023/2024 pe primul loc în play-out-ul Seriei I a …