Tuesday , April 16 2024

VIDEO – Mănăstirile Cămârzani și Putna, printre destinațiile procesiunii cu racla moaștelor Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Procesiunea cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, condusă de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul – Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților – a ajuns și la Mănăstirea Putna.

Soborul de preoți care însoțea automobilul în care se aflau racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, Icoana Sfântului Ioan cel Nou și o Sfântă Cruce, toate împodobite cu flori naturale, a fost primit, potrivit unei informări postate pe contul de facebook al Mănăstirii Putna, de obștea călugărilor, care a întâmpinat procesiunea Mucenicului în sunetul clopotelor și a înălțat rugăciuni ca Dumnezeu să se milostivească și să ridice suferința care s-a abătut asupra întregii lumi.

De altfel, peste tot unde a poposit procesiunea respectivă s-a auzit dangăt de clopote și toți clericii și credincioșii au rostit o rugăciune invocând pe ocrotitorul Sucevei să îi apere și „să ridice această molimă”.

 

Spre exemplu, în cursul zilei de marți, 24 noiembrie, racla cu sfintele moaște a ajuns și la Mănăstirea Cămârzani, din comuna Vadu Moldovei, fiind întâmpinată de obștea de maici și câțiva credincioși purtând în mâini lumânări aprinse.

 

Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava sunt purtate cu cinste și cu rugăciune prin mai multe comunități din cuprinsul eparhiei iar această procesiune se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru ca prezența sfintelor moaște „să aducă, iarăși, credința că nu suntem singuri și că sfinții ne ocrotesc și se roagă lui Dumnezeu pentru noi”.

„Nu va fi un pelerinaj așa cum sunteți obișnuiți. Nu vor fi oameni care să poarte pe umerii lor moaștele Sfântului Ioan, așa cum obișnuim în fiecare an la 24 iunie. Dar, dacă acum ele vor fi duse cu ajutorul unui automobil, cei care vă veți întâlni cu Sfântul să vă opriți preț de câteva secunde și, rostind o rugăciune pentru dumneavoastră, pentru cei dragi și pentru cei bolnavi, să considerați că îl purtați pe brațele inimii pe Sfântul nostru drag, Ioan Mucenicul, ocrotitorul Sucevei!”, preciza, cu o zi mai devreme, PS Damaschin Dorneanul, într-o informare pe site-ul Arhiepiscopiei. (D.P.)

Vezi si

Noi transporturi ilegale de lemn depistate de polițiștii suceveni  

Luni dimineață, la orele 04.45, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit …