Verificări ale DGA după ce un instructor auto ar fi cerut șpagă 400 de euro unei eleve pentru obținerea permisului

reportersite
16 decembrie 2019, 9:19

Direcția Generală Anticorupție a început verificări după apariția unor imagini filmate între un instructor auto din Suceava, eleva acestuia și rudele fetei. Bărbatul i-ar fi cerut tinerei 400 de euro șpagă pentru a-l plăti pe polițistul care a examinat-o.

Potrivit imaginilor, care ar fi fost inregistrate vineri, pe strada Traian Vuia din Suceava, locul in care cursantii se aduna pentru sustinerea probei practice,  discuția a avut loc după ce instructorul auto i-ar fi cerut tinerei 400 de euro pentru a-l plăti pe polițistul examinator, în așa fel încât tânăra să primească permis de conducere.

Fata susține că instructorul auto i-ar fi sugerat să îi dea bani polițistului care a examinat-o pentru a fi sigură că va fi declarată admisă.

După ce tânăra a dat proba și a trecut examenul, rudele femeii au încercat să discute cu instructorul legat de banii pe care acesta i-ar fi cerut pentru plata polițistului, iar întreaga discuție a fost filmată cu o cameră ascunsă.

Instructorul a încercat să evite inițial subiectul, după care a recunoscut, pe finalul înregistrării, că a cerut bani pentru a trece examenul auto.

Eleva si instructorul sunt din orașul Cajvana,  iar ofițerii DGA au început verificările pentru a vedea dacă imaginile sunt sau nu reale.

„Am luat la cunoștință despre această situație și rămâne să analizăm dacă din filmare rezultă elementele necesare pentru a ne sesiza cu privire la suspiciunea săvârșirii unei fapte de corupție”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale Anticorupție, Sarmiza Fetcu.

reportersite

11 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. Geo 16/12/2019 la ora 20:46 -

  La Radauti spaga este de 300 euro. Pt romi și persoane mai in vârsta creste la 500.Ar fi simplu dacă domnii de la DGA s ar plimba in civil printre cursanți ar afla cât se da mita și cui. Instructorii sunt prinși la mijloc, dacă nu aduna spaga sa le dea polițiștilor ii pică pe toti cursanții respectivului instructor și da omul faliment. Am fost in audiență la prefectul sucevei, in urma cu doua luni. Mi au spus ca ei nu cred ca se ia șpagă . Le am spus ca trăiesc intr-o lume paralela și sunt rupți de realitate. N am rezolvat nimic.

 2. luke skywalke 16/12/2019 la ora 19:36 -

  caca de catzel

 3. luke skywalke 16/12/2019 la ora 19:34 -

  Sa va stea pe gat (instructorilor) mortii ma-si care dau in gard de prosti ce sunt pe bani ,. Dar pe cei care mor nevinovati bagati in mormant de soferi scosi la apelul bocancilor de spagari instructori sau militieni sa crapatzi draq pe lumea ailanta sau macar sa treaca cu bolidul peste fii-tu sau fii-ta sau peste ma-ta proiasta care te=a fatat sa te sature de bani sa-ti ajunga banii doar pentru a-tzi ingropa pe cei dragi tie bou prost si alta data gandeste cu creierul de bibilica ce ai inainte de a lua bani. Nu spun ca banii sunt ceruti de militzieni dar instructorii sigur cer si dak au luat si sigur au luat sa le stea in gat.

 4. Sebastian 16/12/2019 la ora 16:29 -

  Toți polițiștii din Suceava în cadrul examenului auto cer șpagă, cunosc persoane care nu au vrut sa dea și din cauza asta au căzut a3 a oară, e penibil ce se întâmplă
  In zona noastră, vorbesc din ce aud, personal nu are rost să spun fiindcă e o mizerie, plătești școala și mai dai șpagă 300 cat un salariu minim pe economie și vă mai mirați de accidente la noi in Suceava
  Toată lumea știe de șpagă, nimeni nu face ceva în privința asta

 5. Arius 16/12/2019 la ora 13:41 -

  Intamplator cu ceva timp in urma eram in zona garii Itcani, locul de unde cei care erau programati sa fie testati pentru proba de oras se pregateau pt acesta testare. Marea majoritate aflati in acea zona discutau despre cata spaga au dat pt a trece aceasta proba. Asadar ma intreb cum naiba nu s a stiut nimic pana acum. Daca ar fi existat interes pt acest subiect nu trebuia decat sa te invarti prin acea zona in perioada examinarilor si astfel s ar fi aflat cum se dau probele practice. Eu atunci ii auzem pe cei din juril meu ca ar fi dat 200 € spaga. Probabil ca in decurs de un an a crescut pretul. In urma acestui concurs de imprejurari jud Suceava ocupa primul loc pe tara la accidente rutiere. Succes celor care evita sa ofere spaga ceruta de unii instructori.

 6. ion 16/12/2019 la ora 10:40 -

  putin.

 7. Codruț 16/12/2019 la ora 1:11 -

  Nu fiți nesimțiți! O societate bolnavă și plină de profitori! :))) DGA, frumoșii mei, știu că nu aveți cum să vă faceți treaba pentru că de pe urma instructorilor auto, polițiștilor de la examen mâncați și voi o pâine albă, foarte albă! Dacă ar avea cineva curaj să facă cu adevărat ceva, ce a fost la Pitești cu permisele, o să fie minciună la Suceava! Instructorii iau toți șpagă, veniți în plm la Fălticeni în zi de examen, dar fără să anunțați, închideți cel puțin două scoli de instructori auto, fomistilor!

 8. Nicolai 15/12/2019 la ora 22:08 -

  Eu am carnet de conducere din 1995,la examen mi sa cerut 500 000 de lei, cam cum sunt acum 500 de lei, acum se cere de la 300 la 500 de Euro prin intermediul instructorului. Acești bani se împarte cu polițistul, cursantul poate sa fie profesionist ca tot cere șpagă.

 9. Viorica 15/12/2019 la ora 21:58 -

  Toți instructori cer bai petru traseu dacă nu dai cazi…. Rușine….ar trebui sa nu ii bage la examen dacă nu știu sa conducă sa ii tina asa pana învață legislația bn și sunt capabili sa conducă…. Din cauza asta șut atâtea accidente ptr permise luate pe bani…. Ar trebui sa ii ia la răspundere și pe aia care dau șpagă nu numai pe polițiști și instructori

 10. Mircea 15/12/2019 la ora 19:31 -

  In sfirsit aud si eu ca si in suceava exista DGA, Oare? Si daca sa sesizat cazul acesta , se va ajunge la ceva ?Ma indoiesc. La cit e de corupta Suceava in orice domeniu ma indoiesc.Daca ai ghinionul sa ajungi la justitie vai de tine citi bani trebuie pentru spaga.Nu mai spun de scoala de soferi unde oricine stie ca trebuie sa dai spaga ca de altfel pierzi timpul degeaba. E prea putred totul dar oare aude cineva acuma daca atitia ani nimeni nu a vazut si nimeni nu a auzit nimic?

 11. Daniel 15/12/2019 la ora 13:50 -

  Toți cer,, să dea la polițist,, așa zic instructorii. Absolut toti cer șpagă intre 300-500 de euro, la fiecare cursant. Sa fie chemati toți care au absolvit scolile de soferi si să spuna cui și cât a dat, să se vada ce iese la iveală. Trebuie continuat acest caz și pedepsiți șpăgari. Sa declare ce averi au i structorii de la scolile de șoferi si polițiștii examinatori. Si care au fost și si au facut plinul si acum s au dat deoparte!!!! Rusine, Suceava un județ corjpt unde organele abilitate nu fac nimic!!!!!