Thursday , March 23 2023

Vânzările de automobile în China vor continua să crească în 2010, dar cu un ritm mai lent

Vânzările de automobile pe piaţa chineză, cea mai mare din lume, vor continua să crească, deşi avansul a încetinit puternic faţă de 2009, potrivit analiştilor citaţi de AFP.
Ritmul achiziţiilor de maşini a început să încetinească de la începutul acestui an, după ce a atins 124% în perioada ianuarie 2009-ianuarie 2010. În iulie, creşterea vânzărilor a fost de numai 17,2%.
Constructorii străini de automobile continuă totuşi să mizeze pe dorinţa chinezilor din clasa de mijloc de a avea o maşină proprie.
“Piaţa chineză este imensă. Chiar şi după creşterea explozivă de anul trecut, există încă un potenţial semnificativ în oraşele de rangul doi sau trei”, a arătat Jenny Gu, analist la compania de consultanţă J.D. Power and Associates din Shanghai.
În primul semestru, în China au fost vândute 9,02 milioane de vehicule, cu 48% mai multe faţă de intervalul similar din 2009, potrivit Asociaţiei chineze a constructorilor auto.
Pentru 2010, asociaţia anticipează că vor fi comercializate 15 milioane de vehicule, cu 20% peste nivelul din 2009.

Vezi si

Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Suceava, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup

IULIUS este singura companie de pe piaţa de real estate din România care implementează în …