Friday , May 20 2022

Viteza și ceața densă, cauzele accidentului de la Poiana Stampei în care un un bărbat a murit și o fată de 22 de ani a fost grav rănită

Miercuri dimineață, la ora 02.50, H. Ioan, de 43 ani, din municipiul Arad, în timp ce conducea un autotren  care tracta o semiremorcă  pe DN 17 Poiana Stampei, din direcția Vatra Dornei către Bistrița, după o curbă ușoară la stânga, a derapat și a ieșit în afara carosabilului. Capul tractor a intrat în curtea unui imobil, iar semiremorca a rămas pe partea carosabilă, oblic.

Conducătorul autotrenului a semnalizat accidentul prin plasarea un triunghi de avertizare, pe banda sa de mers, la o distanță de circa 60 de metri în spatele remorcii. De asemenea, în zona triunghiului, traficul a fost dirijat de către o persoană prin semnale luminoase efectuate cu o lanternă.

La scurt timp, autoturismul Mercedes cu nr. de înmatriculare SM-89-GIM, condus de către Mazga Iulian, de 36 ani, din Vatra Dornei, care circula în aceeași direcție, venind din spate cu viteză excesivă și condiții de ceață densă, a intrat în coliziune cu semiremorca.

 

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală (două vătămări ușoare și un decedat) celor 3 ocupanți ai autoturismului. S-au efectuat manevre de resuscitare însă pasagerul de pe bancheta spate, Mazga Daniel de 38 ani, din Crucea, a decedat. Conducătorul autoturismului și pasagera dreapta față au fost transportați conștienți la Spitalul municipal Vatra Dornei.

În urma consultației conducătorului auto lui Mazga  Iulian, de 36 ani, din Vatra Dornei, s-a stabilit următorul diagnostic: „Traumatism hemitorace drept și regiune lombară fără leziuni, nu rămâne internat”.

 

În urma consultației pasagerei dreapta față Mustea Georgiana, de 22 de ani, din comuna Dorna Candrenilor, s-a stabilit următorul diagnostic: cranio cerebral grav traumatism toracic și abdominal,  fiind transferată la U.P.U. Suceava.  La Spitalul Județean Suceava, fata a fost internată la secția de Terapie Intensivă, fiind  intubată și ventilată mecanic.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, dar li s-au recoltat și probe biologice de sânge la Spitalul municipal Vatra Dornei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.

Foto: ISU SUCEAVA

Vezi si

Primarul Lungu a prezentat la Cluj strategia municipiului Suceava pentru a deveni un oraș ecologic și inteligent până în anul 2030

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat, joi,  la Cluj Napoca, la prima întâlnire din …