Monday , December 5 2022

Unul dintre falşii denunţători ai şefului de la „doi şi-un sfert” a fost reţinut după ce a furat un laptop dintr-o şcoală

Ovidiu Adrian Cîrstean a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ca a furat un laptop dintr-o şcoală din Vicovu de Sus. Individul a devenit cunoscut opiniei publice după ce a dat declaraţii false despre fost şeful SIPI Suceava, comisarul şef Cristian Macsim, declaraţii în baza cărora procurorii DNA Suceava l-au reţinut pe ofiţer pentru 24 de oreretinut

La data de 27 decembrie 2017, poliţiştii au continuat cercetările cu privire la furtul unui laptop dintr-o sală de clasă a Scolii Gimnaziale I – VIII „Ioan Vicoveanu” din comuna Vicovu de Jos, stabilindu-se că în ziua de 21 decembrie a.c., în intervalul orar 09.00 – 12.30, cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi a sosirii vacanţei, în sala de clasă a avut loc o serbare după care copiii au plecat acasă, iar învăţătoarea a fost convocată de directorul şcolii la o şedinţă, susţinută în direcţiune, care a durat o oră, de la 12.40 la 13.40. La plecare, sala de clasă a rămas descuiată, deoarece în acest interval de timp femeia de serviciu urma să facă curăţenie.

Când a plecat la şedinţă reclamanta a lăsat pe catedră o geantă cu un laptop, în care se mai afla încărcătorul acestuia şi un mouse. După terminarea şedinţei, femeia s-a întors în sala de clasă, ocazie cu care a constatat că din geantă îi lipseşte laptop-ul motiv pentru care a anunţat conducerea şcolii, după care a sunat la 112. Valoarea laptopului furat a fost estimată la suma de 1.700 de lei.

In urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti, s-a stabilit că autorul furtului este Ovidiu Adrian Cîrstean, de 31 de ani, din comuna Vicovu de Jos. De la acesta, oamenii legii au recuperat laptop-ul sustras.

La data de 27 decembrie a.c., în baza probelor administrate, a fost emis un mandat de aducere ce a fost pus în executare de po­liţiştii vicoveni, Cîrstean fiind găsit la domiciliul său. Acesta a fost dus la sediul secţiei pentru audieri. El a recunoscut fapta comisă însă având în vedere gradul de pericol social ridicat al faptei comise, locul comiterii faptei, precum şi antecedentele penale ale autorului, în acest caz s-a dispus reţinerea pentru individului pentru 24 de ore. Cîrstean urma să fie prezentat procurorului de caz cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Su­ceava, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”.

Ovidiu Adrian Cîrstean a devenit cunoscut opiniei publice după ce a dat declaraţii false despre fost şeful SIPI Suceava, ­comi­­sarul şef Cristian Macsim, declaraţii în baza cărora procurorii DNA Suceava l-au reţinut pe ofiţer pentru 24 de ore.

Amintim că în toamna anului 2016, după doi ani de cercetări, procurorii anticorupţie suceveni au decis să claseze dosarul în care s-a început urmărirea penală pe numele lui Cristian Macsim, pe motiv că faptele nu există. Comisarul şef Cristian Macsim era acuzat de patru infracţiuni de abuz în serviciu şi două infracţiuni de favorizarea făptuitorului. Fostul şef al SIPI Suceava era suspectat că ar fi protejat mai mulţi poliţişti implicaţi în contrabanda cu ţigări. (Dănuţ ZUZEAC)

 

Vezi si

Patru autoutilitare dintr-o parcare din Șcheia au fost distruse de un incendiu (FOTO, VIDEO)

Duminică seara a fost semnalată izbucnirea unui incendiu la o autoutilitară dintr-o parcare de pe …

One comment

  1. Si acum, cum ramane cu omul daca e nevinovat?