Sunday , October 2 2022

Unul dintre cei mai căutați infractori suceveni, Sorin Colev – Tom, a fost prins în Ucraina

Colev, poreclit Tom, are de ispășit în România o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru viol. Fapta s-a petrecut în vara lui 2003, când Colev împreună cu un alt infractor cunoscut, Ilie Chifan – zis Prințul, au luat cu forța o fată de pe marginea drumului, au bătut-o și au obligat-o să întrețină relații sexuale orale. Cei doi au fost reținuți pentru puțină vreme și apoi au reușit să lungească procesele până în vara lui 2015, când au fost condamnați definitiv la închisoare: cinci ani Tom și șase ani Prințul. Imediat însă cei doi au dispărut în Ucraina u Chifan – Prințul a fost prins în decem­brie 2015, când venise de Sărbători acasa, la Vicov . Tom a rămas însă ascuns în Ucraina, zilele trecute fiind reținut de autoritățile din statul vecin, în baza mandatului internațional emis pe numele său, urmând a fi extrădat în România 

 sorin danile colev

Unul dintre cei mai căutați infractori suceveni, Sorin Daniel Colev, zis Tom, din Vicovu de Sus, a fost reținut  zilele tre­cute de autoritățile din Ucraina, în ba­za unui mandat internațional de ares­tare, el având de executat în România o pedeapsă de cinci ani de închisoare în urma unei sentințe definitive pronunțată de Inalta Curte de Casație și Justiție.

In vara anului 2006, Tribunalul Ga­lați, unde fusese strămutat procesul, i-a condamnat pe Sorin Colev și pe un amic al său, Ilie Chifan, zis Prințul, la cinci, respectiv șase ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și perversiuni sexuale. Cei doi fuseseră reți­nuți de polițiștii rădăuțeni la începutul lunii septembrie a anului 2003, după ce au fost acuzați de săvârșirea infracțiuni­lor de viol și perversiuni sexuale. Re­cla­ma­­­ția a fost făcută de către o ră­­­­dăuțeancă de 24 de ani, care susținea că în seara de 30 august a acelui an, în timp ce aștepta o mașină de ocazie pentru a ajunge în comuna Marginea, a fost luată cu forța într-un automobil de cei doi.

Vicovenii ar fi dus apoi tânăra pe un drum lăturalnic din apropierea munici­piului Rădăuți, unde ar fi bătut-o și obli­gat-o să întrețină relații sexuale orale. Judecătoria Rădăuți a considerat atunci că probele administrate de procurori sunt suficiente pentru ca împotriva lui Ilie Chifan și Sorin Colev să se ia mă­sura arestării preventive. Tom și Prințul au scăpat de arestul preventiv în scurtă vreme și au solicitat Inaltei Curți de Casație și Justiție strămutarea dosarului, ceea ce s-a și întâmplat.

Judecătorii din Galați, unde procesul a fost strămutat, au decis că Sorin Colev și Ilie Chifan se fac vinovați de săvâr­șirea faptelor pentru care au fost trimiși în judecată, condamnându-i la ani buni de închisoare. Cei doi au înaintat recurs împotriva sentinței, care s-a tărăgănat aproape un deceniu, din cine știe ce motive, mai întâi la Curtea de Apel Galați, apoi la Inalta Curte de Casație și Justiție, până în 2015, când s-a pronunțat sentința finală ce a confirmat hotărârea dată de pri­ma instanță. Numai că sentința nu a putut fi pusă în aplicare, atât Tom, cât și Prințul făcându-se încă mai dinainte nevăzuți. Cel din urmă a fost, însă, prins în decembrie 2015, în zona Rădăuți. Ca și Tom,  Ilie Chifan ar fi fost fugit în Ucraina, dar a vrut în decembrie 2015 să-și petreacă sărbătorile de iarnă împreună cu familia și a fost prins de polițiști și băgat în pușcărie.

In cazul lui Colev, după reținerea sa de către autoritățile ucrainene, urmează ca în cel mai scurt timp, după îndeplinirea tuturor procedurilor impuse de legislația din statul vecin, acesta să fie extrădat în România și încarcerat pentru a-și executa pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru fapta săvârșită acum mai bine de 14 ani. (T.V.)

 

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …

One comment

  1. pedepsele sunt destul de mici , minim 10 ani fiecare trebuia sa capete. Niste ticalosi.