Sunday , December 4 2022

Un vânt turbat a făcut prăpăd pe Transrarău şi a lăsat 11 localităţi fără curent electric

trnasrarau 1_tn


In data de 20 noiembrie 2015, începând cu ora 08.00, pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc şi a comunelor învecinate au avut loc intensificări importante ale vântului, în urma cărora mai mulţi arbori au căzut peste reţeaua de drumuri, linia reţelei de electricitate, linia de telefonie, fiind avariate sau rupte firele în mai multe zone.
In comunele Izvoarele Sucevei şi Moldova Suliţa nu a funcţionat telefonia fixă şi mobilă, iar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă din cauza unor stâlp căzuţi, fiind afectate circa 1.400 de locuinţe. Abia pe 21 noiembrie a.c., specialiştii E.ON au reuşit să remedieze problema.
In comuna Fundu Moldovei nu a funcţionat telefonia mobilă şi fixă, iar parţial în satele Fundu Moldovei şi Botuş a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică, fiind afectate circa 800 de gospodării cu 2.500 de persoane. In comuna Pojorâta nu a funcţionat telefonia fixă şi mobilă, iar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă între orele 08.30 – 12.00. Aproape 700 de locuinţe cu 2.000 de persoane au fost afectate.trnasrarau 2_tn
Din cauza unor arbori căzuţi pe reţeaua electrică de înaltă tensiune, în zona satului Mestecăniş, comuna Iacobeni, comunele Ciocăneşti, Cârlibaba şi parţial Iacobeni au rămas fără energie electrică, fiind afectaţi aproximativ 5.400 de locuitori. De ieri la amiază, toate localităţile din judeţ unde au existat probleme au fost reconectate la reţeaua de energie electrică.
Vineri seara, o furtună puternică a afectat şi drumul cunoscut sub numele Transrarău, vântul bătând cu peste 100 km/h. Foarte mulţi copaci au fost doborâţi de vânt şi au căzut pe carosabil. Autorităţile au intervenit pentru a degaja calea rutieră, iar de astăzi cei de la Romsilva vor începe să înlăture arborii doborâţi de vânt. (C.Z.)

Vezi si

Călăreț rănit de un șofer băut, pe DN 18, la Ciocănești

Sâmbătă seara, la ora 17.32, un bărbat de 36 ani, din comuna Ciocănești, în timp …

One comment

  1. Frumoase poze! Subiect bun! Felicitări! O mică precizare aș face: potrivit datelor din RPL 2011 (cu toate că rezultatele sunt contestabile), în comunele sunt puțin sub 5.000 de locuitori în comunele Cârlibaba (1.717), Ciocănești (1.384) și Iacobeni (1.842). Mai exact 4.943 față de 5.400 cu toate că nu m-ar mira ca adevărul să fie pe la mijloc. Ca la români!