Friday , April 26 2024

Un moșneag italian care s-a jucat de-a mafioții ca să se răzbune pe iubita din Suceava, trimis în judecată

In luna septembrie 2014, italianul Rosario Occhipinti, de 66 de ani, a plătit doi români pentru a-i da foc garsonierei fostei sale concubine din Suceava. Din nefericire, unul dintre indivizii care au incendiat garsoniera a fost și el cuprins de flăcări, decedând câteva zile mai târziu la spital. Italianul și celălalt incendiator au fost trimiși în judecată pentru comiterea a șapte infracțiuni de instigare la distrugere și o infracțiune de ucidere din culpă

incendiu-garsoniera-bloc-9

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Rosario Occhipinti, de 66 de ani, pentru săvârșirea a șap­te infracțiuni de instigare la dis­trugere și o infracțiune de uci­dere din culpă și Constantin Stancu, de 32 de ani, din județul Constan­ța, pentru comiterea a șapte infrac­­țiuni de complicitate la dis­­­trugere și ucidere din culpă.

Din cercetările polițiștilor a reieșit faptul că pe fondul unor neînțelegeri mai vechi între Ro­sario Occhipinti și Maria Crețu, proprietara garsonierei, italianul a venit în România să o convingă pe femeie să se întoarcă la el în Italia, însă din cauză că a fost refuzat de fiecare dată a decis să se răzbune.

Astfel, anchetatorii au stabilit că, în cursul lunii septembrie 2014, Rosario Occhipinti l-a instigat pe Ionel Barbu, de 29 de ani, din județul Constanța, să incendieze garsoniera Mariei Crețu, imobil situat pe strada Dimitrie Can­temir, din municipiul Sucea­va, oferindu-i acestuia o sumă de bani pentru săvârșirea infracțiunii. In noaptea de 20 spre 21 septembrie 2014, în jurul orei 01.00, ajutat de Constantin Stancu, Ionel Barbu a aruncat pe fereastra întredeschisă de la camera locuinței Mariei Crețu un recipient cu li­­chid inflamabil având fitilul aprins și coroborat cu acumularea de gaz ca urmare a pierderilor de ga­ze de la butelia care alimenta aragazul, s-a produs o explozie în urma căreia bunurile din interior au ars în proporție de 95%. În ur­ma incendiului produs au fost afec­­tate alte șase locuințe din sca­ra blocului, valoarea totală a ­pre­ju­­diciului material creat fiind es­timată la suma de 109.100 de lei.

De asemenea, în urma incen­diului produs, Ionel Barbu a su­ferit arsuri prin flacără – explozie, gradele II – III, pe aproximativ 43% din suprafața corporală, fiind transportat de către Occhipinti și Stancu, cu un autoturism proprietate personală și în condiții improprii, în scopul de a-și asigura scăparea și de a se sustrage de la răspunderea penală, la Spitalul Mu­nicipal Adjud, unde a fost internat după câteva ore de la produ­cerea arsurilor, în mod de­­­liberat nefiind internat la cea mai apropiată unitate medicală (implicit Spitalul Județean Su­ceava) în scopul menționat anterior, iar în data de 29 septembrie 2014, în urma acțiunilor culpabile ale inculpaților, Barbu a decedat la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri București, moar­­­te ce a survenit din cau­za in­suficienței func­țio­nale mul­­tiple organo – sistemice, survenită în urma arsurilor.

„Infracțiunea de instigare la distrugere comisă în dauna persoanei vătămate C.M. a fost săvârșită sub aspectul laturii subiective cu intenție directă, iar șase infracțiuni de instigare la distrugere au fost săvârșite cu intenție indirectă, inculpatul prevăzând rezultatul faptei sale și, deși nu-l urmărea, a acceptat posibilitatea producerii sale, toate faptele fiind săvârșite în condițiile concursului formal de infracțiuni întrucât din cauza împrejurărilor în care a fost săvârșită fapta în dauna persoanei vătămate C.M. și a urmărilor pe care le-a produs, realizează conținutul mai multor infracțiuni. Sub aspectul elementului material al laturii obiective, acțiunea inculpatului s-a concretizat în a determina, prin ofe­rirea unor sume de bani celorlalți doi participanți și determinarea acestora la săvârșirea infrac­țiunii”, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Jude­că­toria Suceava.incendiu belvedere 12

Aceștia au mai precizat faptul că „infracțiunea de ucidere din culpă a fost săvârșită prin culpă cu ușurință, întrucât inculpatul a prevăzut că transportarea victimei B.I. în condiții improprii pe o distanță de peste 200 de kilometri, cu leziunile prezentate și starea gravă în care se afla, îi punea acestuia în pericol viața, dar nu a acceptat acest rezultat, socotind fără temei că nu se va produce”. Dosarul a fost înaintat spre soluționare Judecătoriei Su­ceava. Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, fina­li­zarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (Dă­nuț ZUZEAC)

Vezi si

Elevii Teodor Cârloanță și Marian Nicolay Ionescu, în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie din Kazahstan

Marian Nicolay Ionescu a obținut Mențiune acordată de Ministerul Educației și elevii Teodor Cârloanță, Amalia …