Monday , August 8 2022

Un medic stomatolog din Câmpulung Moldovenesc încearcă din răsputeri să salveze viața logodnicei sale, diagnosticată cu o formă rară de cancer

Tânăra, în vârstă de doar 28 de ani, a epuizat toate variantele de tratament din țară. Absolventă a Facultății de Medicină, Roxana Dirică, înțelege perfect situația în care se află.

Un medic stomatolog din Câmpulung Moldovenesc, Alexandru Ciumașu, a demarat o campanie umanitară de strângere de fonduri pentru a-și salva logodnica, în vârstă de doar 28 de ani, diagnosticată cu o formă rară de cancer de sânge. Acesta este ajutat în demersurile sale și de o cunoscută fundație umanitară din Câmpulung Moldovenesc, care a început să caute o clinică din străinătate, unde Roxana Dirică, absolventă a Facultății de Medicină, poate beneficia de un tratament care să-i salveze viața. Tânăra a epuizat toate variantele de medicație existente în țară, fără niciun rezultat, starea ei de sănătate înrăutățindu-se foarte mult în ultima perioadă.

”La numai 28 de ani, pregătită să înceapă cariera de medic și să salveze vieți, să își întemeieze o familie, să fie mamă, Roxana Dirică mai are o singură șansă la viață și are nevoie de tot sprijinul nostru! Abia stabilită în Câmpulung Moldovenesc,  Roxana a aflat, cu puțin timp în urmă, că suferă de o formă rară de cancer de sânge (limfom non-hodgkinian cu celule B mari primar mediastinal) diagnosticat în mai 2021. De atunci a parcurs nouă cicluri de chimioterapie, 6 CT-uri și alte nenumărate analize, epuizând opțiunile de tratament asigurate în România, tot acest zbucium fiind fără folos. În momentul de față starea ei de sănătate s-a înrăutățit și trebuie să apelăm de urgență la singura ei speranță – terapia celulară CAR-T, o procedură inovativă cu șanse reale de reușită, dar foarte costisitoare. Pentru a-i da o șansă la viață Roxanei, trebuie strânsă suma de 130 000 euro dacă tratamentul va fi în Israel, sau 450.000 euro în Franța. Deocamdată doar clinicile din Franța (Rennes și Nantes) au confirmat acceptul pentru tratament. Sperăm să ne accepte Israelul. Vă rugăm, din suflet, să fiți șansa Roxanei la viață și să donați, câtuși de puțin, într-unul din conturile: Asociația Licuricii Fericiți, Câmpulung Moldovenesc, CUI 37028370, Cont lei: RO46BTRLRONCRT0379547801, Cont euro : RO93BTRLEURCRT0379547801, Revolut: 0721046095, Banca Transilvania”, a menținat Nicoleta Bogoș, reprezentanta Asociației ”Licuricii Fericiți” din Câmpulung Moldovenesc. (C. R.)

Vezi si

Primul eveniment ”Plimbă-te cu medicul” (Walk with a Doc) din România, a avut loc la Fălticeni

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Fălticeni, ajutate de studenți la medicină, încearcă să conștientizeze …