Thursday , February 9 2023

Un individ beat și fără permis care a accidentat mortal un scuterist a fost trimis în judecată

Dacian-Roberto Pleșca, de 23 de ani, din Vuliva – Frătăuții Noi, a fost trimis în judecată după ce s-a urcat la volan fără permis și cu o alcoolemie de 0,56 mg/l, a lovit mortal un scuterist și a fugit de locul accidentului  

 accident1 [800x600]


Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe inculpatul Dacian-Roberto Pleșca, de 23 de ani, din satul Vuliva, comuna Frătăuții Noi, pentru comiterea infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului”. Pleșca este acuzat că la data de 19 august 2016, în jurul orei 01.46, deși nu avea permis de conducere și avea în sânge o îmbibație alcoolică de 1,10 g/l alcool pur în sânge la prima probă și de 0,90 g/l alcool pur în sânge la cea de-a doua probă, s-a deplasat la volanul unui autoturism Mercedes Benz, cu număr de înmatriculare britanic, pe DC Vuliva de pe raza localității Vuliva, fiind implicat într-un accident rutier soldat cu decesul victimei Romică Bechian, de 28 de ani, din loca­litate, iar în urma producerii accidentului rutier, la vederea echipajului de poliție, a părăsit locul faptei.
Anchetatorii au reținut faptul că inculpatul este proprietarul unui autoturism Mercedes-Benz înmatriculat în Marea Britanie. La data de 19 august a.c., în jurul orei 01.46, deși nu este posesor de permis de conducere, inculpatul s-a deplasat la volanul mașinii pe DC Vuliva, din direcția localității Vuliva spre localitatea Frătăuții Noi. Când a ajuns în dreptul unei case, pe un sector de drum cu limitare de viteză de 40 km/h, a fost surprins de apariția pe sensul său de mers a scuterului Honda condus de Romică Bechian, care se deplasa dinspre localitatea Frătăuții Noi. Inculpatul nu a putut evita impactul și a lovit frontal mopedul. În urma impactului, tânărul de 28 de ani a fost proiectat pe carosabil, suferind multiple leziuni. Acesta a fost preluat și transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a survenit decesul acestuia.
La vederea polițiștilor deplasați la fața locului, inculpatul a părăsit locul accidentului și a plecat la domiciliul său, unde a stat ascuns aproximativ două ore. Ulterior, a revenit la fața locului, ocazie cu care a fost testat cu aparatul etilotest, al cărui rezultat a indicat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat la ora 04.17, motiv pentru care a fost dus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru a-i fi recoltate probe de sânge, rezultând ulterior că avea în sânge o îmbibație alcoolică de 1,10 g/l alcool pur în sânge la prima probă și de 0,90 g/l alcool pur în sânge la cea de-a doua probă.
Inculpatul Dacian Roberto Pleșca nu are antecedente penale, a fost cercetat în stare de arest preventiv, a avut o atitudine sinceră pe parcursul urmăririi penale, recunoscând faptele reținute în sarcina sa. Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Rădăuți. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (D.Z.)
 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …