Friday , May 14 2021

Un elev de la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău în timpul simulării examenului de Bacalaureat

Elevul avea valori crescute ale pulsului și ale tensiunii arteriale, dar și ale glicemiei. El a fost testat cu testul rapid antigen, rezultatul fiind negativ. 1.079 elevi au lipsit, marți, de la proba obligatorie a profilului din cadrul simulării examenului de Bacalaureat.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a informat că la proba obligatorie a profilului din cadrul simulării examenului de Bacalaureat, sesiunea 2021, care a avut loc marți, au fost prezenți 4.829 elevi, din cei 5.908 elevi de clasa a XII-a și a XIII-a înscriși. Dintre aceștia, 3.308 elevi au susținut simularea examenului la matematică, iar ceilalți 1.521 la istorie. Niciun candidat nu a fost eliminat și nu a fost depistat niciun elev cu temperatura peste maximul admis. Totuși, la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret s-a înregistrat o situație ce a impus intervenția unei echipe medicale, după ce unui elev i s-a făcut rău în timpul examenului.

”Unui elev de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret i s-a făcut rău în timpul probei. Elevul a fost consultat la cabinetul medical al școlii unde s-a constatat o creștere a pulsului și a tensiunii arteriale. Asistenta medicală a chemat ambulanța, iar echipajul a constatat și o creștere a glicemiei, prin urmare elevul a fost transportat la spital pentru îngrijiri, momentan fiind sub supraveghere medicală. Elevul a fost testat cu testul rapid antigen, rezultatul fiind negativ”, a transmis purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, inspectorul școlar Cezar Anuței. Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Elevii din anii terminali de liceu mai au de susținut, miercuri, proba la alegere a profilului și specializării, urmând ca simularea să se încheie joi, 25 martie, cu proba la Limba și literatura maternă.

Rezultatele obținute de elevi la simularea națională vor fi comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor. (O. NUȚU)

Vezi si

Programul vizitei premierului la Suceava

Premierul Florin Cîțu va sosi, vineri, 14 mai, în Suceava urmând să facă mai multe …