Un Crăciun pentru fiecare, proiect al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților care-și propune strângerea unui număr de o mie de cadouri pentru copii și o mie pentru bătrâni

reportersite
27 noiembrie 2020, 5:50

În perioada 23 noiembrie – 18 decembrie se desfășoară Campania intitulată Un Crăciun pentru fiecare, fiind vorba de un proiect al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților aflat la prima ediție. Scopul acestui proiect este a strange cadouri de Crăciun pentru o mie de copii din mediul rural aflați în situații defavorizate și pentru o mie de bătrâni.

În acest interval în care toți cei care doresc să se alăture acestei inițiative, o pot face prin donații directe într-unul din conturile special deschise pentru susținerea activităților caritabile ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Donațiile se pot face în lei în contul RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014 și în euro în contul RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110. De asemenea, donații se pot face prin mandat poștal, la adresa: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Str. Iancu Flondor, nr. 2, loc. Suceava, Cod 720027, jud. Suceava, România.

Începând cu data de 20 decembrie, echipa de voluntari a Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei va merge la cei 2000 de beneficiari și le va împărți darurile. „Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Sectorul Social Filantropic al Centrului Eparhial Suceava lansează proiectul caritabil Un Crăciun pentru fiecare, ediția I. Prin acțiunea Un Crăciun pentru fiecare, dorim să aducem bucuria Nașterii Domnului, materializată sub formă de daruri care să conțină alimente de bază, haine de iarnă, lemne de foc și pachete cu dulciuri, unui număr de o mie de copii din mediul rural, proveniți din familii defavorizate, aflați în situația de risc de abandon școlar și ai căror părinți nu au posibilitatea de a le oferi cele necesare traiului și nici măcar un dar de Crăciun. În plus, prin acest demers filantropic, dorim să venim și în ajutorul a o mie de bătrâni bolnavi care nu mai au nicio susținere din partea copiilor și a nepoților, cu un venit din care nu își permit achiziționarea hranei, medicamentelor și a lemnelor pentru a trece peste perioada de iarnă”, se precizează într-un comunicat postat pe site-ul Arhiepiscopiei.
secretarasite
De asemenea, în legătură și cu această Campanie intitulată Un Crăciun pentru fiecare, pe data de 6 decembrie, Arhiepiscopia va organiza un concert caritabil susținut de opt artiști în auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universității „ștefan cel Mare” și va fi transmis live pe contul de Facebook a arhiepiscopiei. „Pentru mai multe detalii despre acest proiect, puteți apela la numărul de telefon 0756 277 365 – Andrei Mocanu, coordonatorul voluntarilor Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților”, se mai menționează în comunicatul Arhiepiscopiei. (D.P.)
secretarasite