Sunday , January 29 2023

Un bar deschis la parterul unui bloc din Areni a devenit coșmarul locatarilor din zonă

In week-end-ul trecut, din cauza petrecerilor zgomotoase dintr-un bar deschis de vreo lună în blocul 11 din Areni, oamenii au solicitat de mai multe ori intervenția Poliției Locale și Poliției. Crâșma ar trebui să se închidă la ora 22.00, dar petrecerile se încheie frecvent la 1-2 din noapte și abia după ce apare Poliția. Locatarii din zonă spun că au transmis Primăriei că se opun deschiderii localului, dar nu au fost băgați în seamă 

La nici o lună de la deschiderea barului ZEN din Areni, locatarii blocurilor din zonă s-au plâns din nou că petrecerile din localul respectiv le tulbură liniștea, în special în week-end-uri.

Cetățenii din blocul 11 din Areni spun că de la deschiderea barului s-au adresat în mod repetat instituțiilor abilitate, dar proprietarii clubului se pare că nu au fost deranjați de aceste autorități

Astfel, vecinii barului ZEN spun că, după ce  la inaugurare petrecerile s-au ținut lanț până înspre ora 3 dimineața, necesitand mai multe intervenții ale poliției locale suceava, lucrurile au părut o vreme că se liniștesc, dar în seara zilei de vineri, 15 noiembrie, coșmarul vecinilor a reînceput.

În jurul orelor 23.30, locatarii au sesizat poliția locală, deranjați de zgomotul din bar. Un echipaj s-a deplasat la barul ZEN, cerându-le proprietarilos să închidă localul, deoarece au program de funcționare doar până la ora 22.00 și dându-le un avertisment.

Puțin impresionați de apariția polițiștilor locali, petrecăreții au continuat distracția, la un volul și mai mare chiar. La miezul nopții, locatarii din zonă au sunat din nou la Poliția Locală, iar scenariul s-a repetat, cu diferența că acum acum polițiștii le-au dat patronilor și o amendă contravențională. Probabil că amenda fiind prea mică și cheful prea mare, distracția a continuat până ce oamenii au sunat la 112 cerând intervenția poliției. Abia la sosirea unui echipaj al Poliției situația s-a calmat și petrecerea de vineri noaptea a luat sfârșit. Din păcate pentru vecinii din apartamentele din apropierea barului ZEN, și a doua zi, sâmbătă, 16 noiembrie, în crâșma respectivă a avut loc o nouă petrecere, terminată și de această dată în jurul orei 2 din noapte.

Locatarii din zonă spun că încă de la început, înaintea deschiderii acestui club, toții proprietarii blocului  s-au  adresat Primăriei Suceava, semnalând dezacordul lor în legătura cu funcționarea acestuia. „În aceeași locație, în urmă cu câțiva ani, un alt club a fost închis  din aceleași motive. Întrucât  nerespectarea programului de funcționare se face în mod sistematic, asociat cu nivelul de zgomot ridicat, precum și alte inconveniente secundare, suntem foarte  hotărâți să luptăm în continuare pentru pentru siguranța si liniștea noastră”, a declarat unul dintre locatarii din blocul în care funcționează barul ZEN. (O.S.)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …

One comment

  1. Sa vina si la parter la ALBINA o bodega la subsol cu toi betivii de ani de zile terorizeaza blocul . Acui este bodega de nu o inchide .