Saturday , April 27 2024

Un asistent și un ambulanțier de la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava au fost diagnosticați cu Covid-19

Sindicaliștii ambulanțierilor încearcă să tragă un semnal de alarmă și cer celor care sună la 112 să spună adevăratele simptome pentru ca personalul SAJ să se protejeze. “Nu ne îmbolnăviți conștient!”, spune presedintele sindicatului personalului de pe Ambulanta.

Reprezentanții sindicaliștilor ambulanțieri încearcă să tragă un semnal de alarmă după ce doi angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Suceava au fost diagnosticați pozitiv cu Covid-19. ”Personalul din Serviciile Publice de Ambulanță au intrat în luptă cu inamicul invizibil și agresiv COVID-19, încă din primele zile ale apariției de suspecți infectați”, menționează aceștia.

În toată această perioadă, personalul operativ de intervenție, susținuți de conducerea serviciilor de ambulanță, s-a concentrat pe asigurarea intervențiilor de urgență de zi cu zi, dar și a cazurilor pacienților suspectați infectați, ulterior chiar confirmați pozitiv cu COVID – 19. ”Această pandemie a luat prin surprindere acest personal, dar experiența personalului care lucrează în urgență, personal care se adaptează imediat, în funcție de situație, a dovedit profesionalism și vitejie, și echipamente de protecție avute în stoc, care asigură o protecție minimă, cât și respectarea cu rigurozitate a măsurilor de protecție și igienă individuală și de echipaj și imunitate crescută a acestui personal, a dus la eliminarea riscurilor de infectare aproape în totalitate. Dar totuși, într-o luptă sunt pierderi bilaterale. Au apărut primele victime din rândul personalului de intervenție din serviciile de ambulanță, ceea ce era de așteptat în județul Suceava. Au fost declarați confirmați pozitiv cu COVID – 19 un asistent medical și un ambulanțier din Serviciul de Ambulanță Județean Suceava și echipaje medicale de urgență au fost trimise în izolare la domiciliu și monitorizate din SAJ Suceava și unele județe. Noi, cei din linia întâi, facem apel la pacienții și aparținătorii acestora care solicită ambulanța să fie sinceri la întrebările puse de dispecerat, să nu exagereze în prezentarea simptomelor, dar nici să nu ascundă simptomele stării, pentru ca personalul nostru care intervine să se poată proteja. Nu știm ce va fi, noi rămânem la datorie, indiferent ce se va întâmpla. Nu ne îmbolnăviți conștient! Reducerea capacității de intervenție prin izolare sau infectarea noastră va reduce șansa de a vă salva”, a declarat Gheorghe Chiș, președintele FNSAR, în numele personalului din Serviciile Publice de Ambulanță. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Cinci eleve au obținut premii la Olimpiada Națională de Limba Germană, iar Alexandra Oniceanu, de la ”Ștefan”, s-a calificat în lotul lărgit

Trei dintre elevele premiate sunt de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, fiind coordonate …