Friday , May 24 2024

Un absolvent al Liceului Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei, prezentat de Școala de Subofițeri de Pompieri Boldești drept un model demn de urmat

Printre cei 300 de elevi admiși în sesiunea octombrie-decembrie 2022, care au depus jurământul militar în data de 24 februarie a.c., se numără și zece suceveni, iar unul dintre ei este prezentat de către unitatea de învățământ ca un model de urmat pentru tineri. Raul-Andrei Prejmereanu a absolvit vara trecută Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei, iar în prezent se pregătește să devină pompier. El este campion la sanie pe piste artificiale, un sport pe care îl practică de ceva timp, fiind influențat în alegerea acestei direcții de către vărul său, de asemenea pompier.

O nouă serie de elevi ai Școlii de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești a depus jurământul militar în data de 24 februarie a.c. Unitatea de învățământ postliceal formează subofițeri de pompieri și protecție civilă și maiștri militari auto. Printre cei 300 de elevi admiși în sesiunea octombrie-decembrie 2022 se numără și zece suceveni, iar unul dintre ei este prezentat de către unitatea de învățământ drept un model de urmat pentru tineri.  Raul-Andrei Prejmereanu a absolvit vara trecută Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei, iar în prezent se pregătește să devină pompier. El este campion la sanie pe piste artificiale, un sport pe care îl practică de ceva timp, fiind influențat în alegerea acestei direcții de către vărul său, de asemenea pompier.

”Un model pentru altă persoană poate fi oricine, mai ales pentru un tânăr, a cărui perspectivă în viață devine aceeași cu a vărului său. Un model poate influența parcursul vieții unui tânăr. Vărul lui Andrei, Ștefan, practica un sport mai puțin întâlnit la noi în țară, sanie pe piste artificiale, iar Andrei făcea parte dintr-o echipă de fotbal. Urmărind evoluția treptată a lui Ștefan, care se bucura de obținerea medaliilor la campionate, Andrei a început să simtă din ce în ce mai puternică dorința de a încerca la rândul său acest sport, pentru a trăi și el sentimentul de a-și privi părinții de pe podium. Așa începe povestea elevului Prejmereanu Raul-Andrei și ascensiunea lui în acest domeniu, unde a reușit să obțină locul I la Campionatul Național din Austria, adunând de-a lungul timpului 60 de medalii, de pe urma acestui sport, prin care nu poți excela decât prin viteza atinsă – 110 km/h. Cu timpul, Andrei a ales să urmeze cursurile Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă <Pavel Zăgănescu> Boldești, făcând această alegere tot prin admirația pe care o purta vărului său, deoarece, așa cum spunea Andrei: <El m-a îndrumat și m-a încurajat să practic acest sport și tot de la el m-am inspirat să devin pompier. Sper să fie mândru de mine, așa cum sunt și eu de el>”, este povestea lui Raul, spusă de reprezentanții unității de învățământ ale cărui cursuri le urmează în prezent.

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti face parte din sistemului de învățământ de stat și are caracter de unicitate la nivel național prin asigurarea formării profesionale de nivel 5 în cadrul programelor de învățământ postliceal militar pentru calificările de “maistru militar auto”, respectiv “subofițer de pompieri și protecție civilă”. Procesul instructiv-educativ se realizează prin învățământ de zi, durata studiilor fiind de 1 an, iar la finalizarea programului de pregătire absolvenții susțin examen – ce constă în probe practice, scrise și orale – în vederea încadrării și ocupării primei funcții de agent/ subofițer/ maistru militar. (Oana NUȚU)

Vezi si

Gheorghe Șoldan explică necesitatea modernizării Aeroportului Suceava, pe modelul Aeroportului Iași. ”Fonduri europene, terminal nou, curse și destinații noi. Fără containere!”

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD pentru conducerea Consiliului Județean Suceava, a declarat că modernizarea Aeroportului …