Sunday , January 29 2023

Trei medalii de aur și una de argint, obținute de USV la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia” Timișoara

 În perioada 13-15 octombrie, Societatea Inventatorilor din Banat a organizat Salonul Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia” Timișoara, ediția a VI–a. Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava a participat cu patru invenții înregistrate recent la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci. Invențiile au fost prezentate sub formă de înregistrare video a prototipului, machetei sau posterului digital. USV a obtinut trei medalii de aur si una de argint.

medalii, USV, targ, inventica, Timisoara

La această ediție au fost acceptate invențiile, mărcile și proiectele de cercetare care nu au mai participat la edițiile anterioare. Juriul, alcătuit din inventatori și cercetători specializați pe fiecare clasă, a premiat invențiile cadrelor didactice și doctoranzilor din universitatea suceveană cu trei medalii de aur și una de argint, după cum urmează:

Diploma și medalia de aur – ”Dispozitiv pentru tracțiune scheletică continuă”, obținute de CENUȘĂ Mihai, POIENAR Mihaela, MILICI Laurențiu Dan, RAȚĂ Mihai, IRIMIA Daniela, PENTIUC Radu Dumitru, LUPU Elena Daniela, AFANASOV Ciprian. Diploma și medalia de aur – ”Dispozitiv automat de deschiciurare a liniilor electrice aeriene”, obținute de CENUȘĂ Mihai, POIENAR Mihaela, MILICI Laurențiu Dan, GRAUR Adrian, UNGUREANU Constantin, ATĂNĂSOAE Pavel, BOBRIC Crenguța Elena, POPA Cezar Dumitru Diploma și medalia de aur – ”Sistem automat de control al comenzilor”, obținute de TOADER Eusebiu, POIENAR Mihaela, MILICI Mariana Rodica, RAȚĂ Gabriela, PRODAN Cristina, VLAD Valentin, NIȚAN Ilie, UNGUREANU Constantin. Diploma și medalia de argint – ”Sistem de monitorizare a activității unei persoane la birou”, obținute de MILICI Laurențiu Dan, POIENAR Mihaela, NIȚAN Ilie, UNGUREANU Constantin, GROSU Oana Vasilica, POCRIȘ Marcel, TOADER Eusebiu Vasile, MEDRIHAN Dumitru Nicolae. (O.N.)

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …