Friday , September 22 2023

Tot mai multi profesori suceveni isi iau concediu fara plata pentru a munci in strainatate

N [eful Inspectratului {colar al Jude]ului Suceava, Petru Carcalete, a declarat c\ situa]ia fluctueaz\ de la lun\ la lun\, dar a precizat c\ sunt cazuri `n care unii profesori suceveni au pierdut titularizarea pentru c\ nu au mai revenit `n ]ar\ la expirarea termenului de 12 luni de concediu f\r\ plat\
Num\rul cadrelor didactice sucevene care `[i iau concedii f\r\ plat\ cu scopul de a pleca peste hotare ca s\ munceasc\ pentru un salariu mai bun este `n continu\ cre[tere. Aceast\ apreciere a fost f\cut\ de [eful Inspectoratului {colar al Jude]ului (I{J) Suceava, Petru Carcalete, el preciz=nd c\ num\rul cazurilor cadrelor didactice plecate peste hotare fluctueaz\ de la lun\ la lun\, `ns\ s-a constatat o cre[tere a cererilor de concediu f\r\ plat\, comparativ cu anul trecut. „Ceea ce este mai grav este faptul c\ sunt situa]ii `n care cadre didactice au pierdut titularizarea ob]inut\ cu greu deoarece nu au revenit la termen `n ]ar\”, a declarat Petru Carcalete. El a ]inut s\ precizeze c\ o cerere de concediu f\r\ plat\ poate fi aprobat\ unui cadru didactic doar o singur\ dat\ la un interval de zece ani. Durata pentru care un profesor, `nv\]\tor sau institutor poate sta `n concediu f\r\ plat\ este de12 luni. ~n cazul `n care motivul cererii de concediu f\r\ plat\ `n constituie efectuarea unor studii de specialitate `n str\in\tate, atunci durata acestui concediu poate ajunge la 36 de luni. De asemenea, Petru Carcalete a ]inut s\ precizeze c\ „`n situa]ii speciale”, [efii inspectoratelor [colare jude]ene pot aproba prelungirea cu `nc\ 12 luni a concediilor f\r\ plat\. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Flutur cere o întâlnire urgentă cu șefii de spitale din județ pentru fluidizarea fluxului de pacienți. ”Spitalul Județean este blocat. Sunt prea multe solicitări din teritoriu”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat joi, 21 septembrie, la inaugurarea unei secții …

No comments

  1. La ce salarii aveti + spagile de la parinti ar trebuii sa fiti mai mult decat multumiti. Puteti fi comparati cu niste sugative care muncesc 2-3 ore pe zi. Ia sa vedeti voi ce inseamna munca 8 ore.

  2. Nu e chiar asa.Cei din oras nu stim sa fi plecat.Doar cei care faceau naveta mai grea si acum nu le mai deconteaza nimeni un leu sunt nevoiti.
    In orase inca se inghesuie la greu,iese o persoana la pensie si in loc apar 3.

    • Imi pare rau sa te contrazic. Chiar din scoala noastra au plecat 3 cadre didactice care nu au mai revenit dupa un an de zile. Si vor pleca in continuare din ce in ce mai multi, deoarece la ceea ce ne ofera guvernantii nu se mai poate sta.