Wednesday , February 8 2023

Tigări de contrabandă de peste 200.000 de lei confiscate de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră au tras 12 focuri de avertisment în încercarea de a opri un autoturism de teren în care erau transportate 17.500 de pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de 205.000 lei contrabanda 1

La data de 2 iulie 2018, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Suceava s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de ­res­ponsabilitate. Astfel, în jurul orei 01.30, polițiștii de frontieră în coo­perare cu lucrători din cadrul Poliției Vicovu de Sus au depistat în trafic, pe raza localității Straja, un autotu­rism de teren marca Mitsubishi Shogun, despre care existau informații că transportă țigări de proveniență ucraineană. Oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare în vederea opririi pentru control a mașinii, însă șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în mare viteză.

„Lucrătorii noștri au efectuat somațiile legale prin voce, dar conducătorul autoturismului nu s-a supus acestora, fapt pentru care au folosit armamentul din dotare, fiind trase 12 focuri de avertisment în plan vertical și spre pneurile autoturismului, conform prevederilor legale în vigoare. Pe timpul urmăririi, în încercarea de a scăpa, șoferul a acoșat autospeciala Poliției de Frontieră, după care a abandonat autoturismul, reușind să fugă profitând de vegetația din zonă și de întuneric”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisarul-șef Ilie Poroch – Serițan.contrabanda 2

Din primele verificări, în mașină au fost observate mai multe colete cu țigări, motiv pentru care a fost dusă la sediul STPF Suceava, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 17.500 de pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Tigările, în valoare de 205.000 lei, au fost confiscate, iar autoturismul de teren, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, în valoare de 6.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În continuare, polițiștii de frontieră fac cercetări pentru găsirea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale. (D.Z.)

 

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …