Wednesday , July 6 2022

Tiganii care au furat 250.000 de lei din casa unui fost colonel de pompieri au fost trimişi în judecată

Cei trei tineri de etnie rromă, care au spart locuinţa din Dărmăneşti a lui Viorel Pihureac, fost colonel de pompieri, iar din interior au furat 250.000 de lei, au fost trimişi în judecată de procurorii suceveni 

 arestat [1600x1200]


Procurorii suceveni i-au trimis în judecată pe Benamin Darie, de 18 ani, din comuna Dărmăneşti, Daniel Hariga, de 19 ani şi Vasile Hariga, de 19 ani, ambii din comuna Pătrăuţi, toţi trei de etnie rromă, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Amintim că la sfârşitul anului trecut Victor Pihureac, un fost colonel de pompieri, a rămas fără 250.000 de lei după ce trei ţigani au spart casa acestuia din Dărmăneşti. In data de 28 decembrie 2014, Secţia 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a primit o reclamaţie prin 112 din partea lui Victor Pihureac, de 72 de ani, din municipiul Suceava, cu privire la faptul că în perioada 23 – 28 decembrie 2014, hoţii i-au furat din locuinţa pe care o are în comuna Dărmăneşti şi care nu este locuită, suma de 250.000 de lei, diferite scule şi aparate medicale. Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul  că autorii au spart uşa de la bucătăria de vară, iar din interior au sustras cinci butelii de aragaz, un flex şi o bormaşină. Casa nou construită, avea geamul de la uşa din spatele locuinţei spart, iar din interior proprietarul a reclamat furtul sumei de 250.000 de lei, a mai multor bijuterii din aur şi argint, a mai multor haine precum şi a altor bunuri.
In urma activităţilor făcute de poliţişti, care au inclus şi trei percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Dărmăneşti şi Pătrăuţi, au fost prinşi autorii furtului ca fiind Benamin Darie, Daniel Hariga şi Vasile Hariga. Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că în noaptea de 25 decembrie 2014, în jurul orei 01.30, aceştia au intrat în casa nelocuită a lui Victor Pihureac, de unde au furat bani, valută, bijuterii din aur şi diferite bunuri de uz casnic. Ulterior, cu o parte din banii rezultaţi din furt, Benamin Darie şi-a cumpărat un autoturism Audi 80, care a fost indisponibilizat pentru recuperarea prejudiciului.
De asemenea, într-o pădure de lângă locuinţa acestuia, poliţiştii au găsit ascunse într-un borcan sumele de 5.700 de euro şi 7.000 de lei, precum şi mai multe bijuterii, iar în locuinţă, bunuri provenite din comiterea furtului, care au fost înapoiate părţii vătămate.
Cei trei tineri de etnie rromă au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar pe 31 decembrie 2014, au fost prezentaţi instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, a lui Benamin Darie şi a lui Daniel Hariga, în timp ce Vasile Hariga va fi cercetat în stare de libertate. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, ploi torențiale și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o atenționare meteo COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică …