Saturday , January 28 2023

Telenovela unui „student” african prins a doua oară de ucraineni când încerca să treacă fraudulos granița spre România

Un „student” african a fost reținut pentru a doua oară lângă granița cu România. Astfel, în cursul zilei de miercuri, 17 decembrie, un cetățean din Guinea a fost reținut în zona montană (aflată în zona de competență a Serviciului de grăniceri Falkiv) din regiunea Cernăuți, aproape de granița cu România, grănicerii ucraineni susținând că a încercat să treacă fraudulos granița spre țara noastră atâr în decembrie, cât și în octombrie.

Un localnic a raportat grănicerilor prezența suspectă, aproape de graniță, a unui african. Când a ajuns la fața locului echipa de intervenție, el depășise deja unul dintre obstacolele tehnice – târât sub un gard și stătea ascuns sub un copac.

A fost, totuși, reperat și reținut la 200 de metri de granița de stat. În octombrie, anul acesta, străinul s-a plâns de localnici, care i-ar fi arătat în direcția greșită. „Oamenii mi-au arătat că trebuie să găsesc un sat unde să poți lua un microbuz și să mergi la Odessa”, a spus bărbatul după prima încercxare eșuată de a trece granița, recunoscând ulterior că vrea să intre ilegal în UE.

El a venit în Ucraina să studieze și s-a căsătorit, fiind căutat de Poliția Națională din țara vecină după ce a plecat în Vinnițea pe 15 octombrie și a încetat imediat să comunice cu soția sa. (D.P.)

foto generică: Libertatea cuvântului

 

Vezi si

Pe toate drumurile naționale din județ se circulă fără probleme deosebite. Noaptea trecută s-au răspândit peste 1.000 de tone de antiderapant

Pe toate sectoarele de drum național din administrarea Secției de Drumuri Naționale Suceava circulația a …

No comments

  1. Falcău, domnu’ Pricope, nu Falkiv.