Monday , November 28 2022

Taxele şi impozitele pe anul viitor vor fi aprobate de consilierii locali în luna decembrie

Consiliu  local

Primarul Lungu a dat din nou asigurări că acestea nu vor fi majorate faţă de nivelul actual u va fi menţinută reducerea cu 10% a taxelor pentru cei care plătesc până pe 31 martie. Primarul Lungu ar vrea ca taxa de salubritate să se majoreze la 5 lei, la ora actuală fiind cea mai mică din ţară

Taxele şi impozitele locale se vor aproba în cadrul şedinţei de Consiliu Local din luna decembrie, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. El a dat din nou asigurări că acestea nu vor fi majorate pentru anul 2014. In plus, va fi menţinută facilitatea deja cunoscută, atât pentru persoanele fizice cât şi pentru persoanele juridice, reducerea de 10% pentru cei care plătesc taxele şi impozitele până pe data de 31 martie 2014.
In opinia lui Ion Lungu, taxa de salubritate ar trebui totuşi să fie majorată, pentru că este cea mai mică din judeţ şi din ţară – 3 lei de persoană pe lună. “Eu rămân la ideea că singura taxă care ar trebui majorată este taxa de salubritate. Voi avea o discuţie cu consilierii în acest sens. Este mult populism aici, să nu majorăm taxele dar eu vin cu cifre concrete – la Vatra Dornei, taxa este de 7,5 lei, la Fălticeni – 6 lei, la Iaşi – 7,2 lei, la Vaslui – 7,5, la Botoşani – 5,7 lei. Dacă vrem să avem mai multă curăţenie în oraş trebuie să dăm bani mai mulţi. Astăzi avem cea mai mică taxă de salubritate din ţară – 3 lei, faţă de Constanţa unde taxa este cea mai mare – 10 lei” a argumentat primarul Lungu. El consideră că ar trebui majorată această taxă măcar la 5 lei, astfel încât municipalitatea, ca şi toţi sucevenii de altfel, să poată fi mai exigenţi cu firma de salubritate, cu cei care fac curăţenie.
“Dacă nu îi plătim, nici nu avem această posibilitate de a-i constrânge foarte mult” a arătat primarul Sucevei. (N.R.)

Vezi si

Polițiștii suceveni au intervenit anul acesta la peste 2.300 de cazuri de violență în familie. Cum putem ajuta un cunoscut care este victimă a unei forme de violență domestică 

În fiecare an, pe 25 noiembrie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea …

One comment

  1. D-le Lungu, din cate stiu eu impozitul pe cladiri s-a majorat anul acesta cu 16% sau ati uitat! Parca legea spune ca impozitul pe cladiri se majoreaza o data la trei ani. Acum ati ajuns sa ne puneti sa platim majorat in fiecare an? Asta este jaf la drumul mare. Mai intai creati locuri de munca prin atragerea de investitori la Suceava, ca a ajuns dupa Vaslui al doilea judet din tara ca saracie si mai lasati dracului sensurile giratorii, asfaltarile si mai stiu eu ce altceva care nu este prioritar pentru judet. LOCURI DE MUNCA VREM !!! ca sa putem sa suportam toate majorarile de preturi si taxe, altfel nu o sa vedeti nici un ban la bugetul local.