Friday , December 2 2022

Tânărul prins că a furat aproape 3 miliarde din încasările de la Termica ar fi câştigat la păcănele 5,4 miliarde de lei

Surse credibile au precizat, sub rezerva anonimatului, că în ajun de Sfântul Andrei potul cel mare la o casă de pariuri din Suceava unde sunt şi acele slot – machines, a fost câştigat de un tânăr care, în 2011, disperat probabil după jocurile de noroc, a furat din banii unor asociaţii de proprietari. Reprezentanţii casei de pariuri respective au confirmat că s-a câştigat MEGA JACKPOT-ul în valoare de 539.234,88 lei la o agenţie din municipiul Suceava, dar au precizat că „nu putem face public numele său deoarece doreşte păstrarea anonimatului”

Mandache [800x600]
Alin Mandache, în toamna lui 2011, când a fost prins că a delapidat aproape 3 miliarde de lei din banii Termica

 Tânărul care a ţepuit, cu ani în urmă, societatea Termica SA Suceava pe când a lucrat ca încasator de la asociaţiile de proprietari, se pare că şi-a continuat pasiunea pentru jocurile de noroc după ce a primit o condamnare de trei ani cu suspendare, iar mai multe surse din mediul respectiv au indicat că, recent, Alin Mandache a câştigat „potul cel mare” la o sală de pariuri sportive unde sunt şi păcănele. Teapa pe care Mandache a dat-o celor de la Termica SA Suceava este de aproape trei sute de mii de lei, iar câştigul brut la păcănele ar depăşi suma de jumătate de milion de lei.
Alin Mandache nu a putut fi contactat, însă potrivit unor surse care au vrut să îşi păstreze anonimatul, tânărul originar din Mitoc ar fi încercat să ridice potul de la casa respectivă de pariuri pe numele unui apropiat de-al său, însă reprezentanţii structurii respective ar fi refuzat, pe motiv că este înregistrat pe cameră că Alin Mandache a jucat şi a câştigat. Motivul pentru care Alin Mandache a încercat să ridice prin altcineva potul este legat, conform surselor respective, de nişte datorii pe care acesta le-ar avea, îndeosebi să acopere gaura dată la Termica iar dacă în acte ar figura alt câştigător, atunci tânărul din Mitoc putea să îşi vadă liniştit de treabă.
Contactaţi în cursul zilei de ieri, reprezentanţii casei de pariuri respective au confirmat că, în ajun de Sfântul Andrei, s-a câştigat MEGA JACKPOT-ul în valoare de 539.234,88 lei la o agenţie din municipiul Suceava, luându-se legătura cu câştigătorul acestei sume, dar au precizat că „nu putem face public numele său deoarece doreşte păstrarea anonimatului”. Precizăm că, potrivit legii, 25% din suma câştigată este impozitată la sursă. De altfel, pe pagina de internet a reţelei respective de case de pariuri este precizat că MEGA JACKPOT-ul a fost câştigat la Suceava, fiind al patruzecişitreilea caz, dar pe pagina de internet nu este nicio înregistrare şi niciun comunicat cu privire la câştigător, aşa cum era în celelalte 42 de cazuri precedente.
Deocamdată, Termica a evitat să facă vreun comentariu faţă de această situaţie, pe motiv că nu are o informare oficială şi precisă, însă în mod sigur executorul judecătoresc care se ocupă de acest caz va fi cel puţin interesat să clarifice situaţia şi să rezolve cazul cât mai repede.
Reamintim faptul că Judecătoria Suceava a finalizat în aprilie 2012 procesul lui Alin Vasile Mandache, condamnându-l la o pedeapsă de trei ani de închisoare. Casierul de la Termica nu a petrecut însă nici măcar o zi în spatele gratiilor, executarea pedepsei fiind suspendată sub supraveghere, instanţa stabilind în acest sens un termen de încercare de opt ani. Totodată, inculpatul a fost obligat să achite părţii civile Termica SA, suma de 297.000 de lei, plus penalităţi.
Fapta lui Alin Vasile Mandache a fost descoperită în octombrie 2011, el fiind trimis în judecată pe la sfârşitul lui ianuarie 2012. Procurorii de pe lângă Judecătoria Suceava au solicitat arestarea lui Mandache, însă judecătorii au considerat că nu se impune încarcerarea acestuia. Iniţial, s-a crezut că inculpatul a delapidat suma de 2,23 miliarde, pentru ca într-un final să se stabilisească că de fapt banii delapidaţi se apropie de trei miliarde de lei vechi, mai precis 297.000 lei.
Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, în perioada 1 septembrie 2010 – 22 septembrie 2011, Alin Vasile Mandache a reuşit să delapideze nu mai puţin de 297.000 lei.
Pentru a nu fi depistat de reprezentanţii Termica, inculpatul a falsificat exemplarele 2 şi 3 ale documentelor de plată, pe care le-a predat la casieria centrală, trecând pe acestea date ulterioare celor reale şi care erau consemnate pe exemplarul numărul 1 emis către asociaţiile de proprietari. Procurorii au apreciat că sumele de bani încasate erau folosite în interes personal de inculpat în intervalul cuprins între datele încasărilor şi datele nereale consemnate pe exemplarele 2 şi 3 ale monetarelor. Aceste intervale rezultă şi din compararea datelor de pe exemplarele nr. 1 ale monetarelor, care conţin date reale şi chitanţele de depunere a banilor la bancă – datele consemnate pe acestea corespund cu datele false inserate pe exemplarele 2 şi 3 ale monetarelor.
Prins asupra faptei, Mandache a recunoscut că a furat banii, declarând că i-a pierdut pe toţi la jocurile de noroc. (D.P.)

Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …