Wednesday , October 5 2022

Tânărul din Vama reţinut pentru trafic de droguri a fost eliberat după o noapte de arest

palatul de justitie Suceava [800x600]

Iulian Petrică Sasu, de 23 de ani, din comuna Vama, a fost eliberat după 24 de ore de arest. Acesta a fost reţinut după ce a primit din Spania un colet cu 30 de grame de droguri de mare risc

Tribunalul Suceava a respins, ca neîntemeiată, propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Iulian Petrică Sasu, de 23 de ani, din comuna Vama. Astfel, magistraţii suceveni au dispus punerea în libertate a acestuia, luând împotriva sa măsura controlulului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
Luni seară, procurorii DIICOT Suceava au decis reţinerea pentru 24 de ore a lui Iulian Petrică Sasu, de 23 de ani, din Vama, el fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de „introducere în ţară de droguri de mare risc, fără drept”. Acesta, în data de 3 decembrie 2014, a primit din Spania, prin intermediul unei firmei de curierat rapid, un colet care conţinea cantitatea de 29,84 grame pulbere în care s-a pus în evidenţă 4-MEC, care face parte din Tabelul anexă nr. I, din Legea 143/2000. Drogurile de mare risc au fost comandate anterior de către acesta pe un site de pe internet, pentru care inculpatul a achitat suma de 1.100 de lei. De asemenea, tânărul a fost reţinut şi pentru „deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, fără drept”, deoarece, luni, 19 ianuarie 2015, acesta a deţinut în vederea consumului cantitatea de 1,50 grame cannabis, găsită cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare la locuinţa sa din sat Strîmtura, comuna Vama. (C.Z.)

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …