Saturday , December 3 2022

Tânărul din Marginea care şi-a ucis bunicul cu 24 de lovituri de cuţit va sta şase ani într-un centru de detenţie

daniel blasciuc [800x600]

Curtea de Apel Suceava a dispus internarea într-un centru de detenţie pe o durată de şase ani a inculpatului Daniel Marian Blasciuc, de 17 ani, din Marginea. Tânărul a fost acuzat că în urma unui conflict verbal avut cu bunciul său, a pus mâna pe un cuţit şi l-a înjunghiat de 24 de ori, omorându-l
Curtea de Apel Suceava a dispus faţă de Daniel Blasciuc, de 17 ani, din localitatea Marginea, măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de şase ani, în loc de patru ani cum stabilise Tribunalul Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Inculpatul mai trebuie să le plătească părţilor civile Paraschiva Blasciuc, Gavriluţă Blasciuc, Florin Blasciuc şi Stelică Blasciuc 85.000 de lei reprezentând daune morale. Totodată, acesta mai trebuie să plătească şi statului suma de 2.200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia magistraţilor suceveni este definitivă.
Reamintim în data 16 decembrie 2013, Daniel Blasciuc l-a omorât chiar pe bunicul său. Incidentul a avut loc în jurul orei 11.00, când tânărul de 17 ani a mers acasă la bunicul său, Constantin Blasciuc, în vârstă de 67 de ani. Adolescentul a mers cu gândul de a-i reproşa bătrânului faptul că aprobă divorţul dintre părinţii săi, astfel că între cei doi izbucnit o ceartă în toată regula. Constantin Blasciuc i-a atras atenţia nepotului său că îşi pierde timpul degeaba şi nu face nimic bun, nu îl ajută cu treburile gospodăreşti, cei doi împărţindu-şi cuvinte grele. La un moment dat tânărul, pe fondul conflictului iscat, a pus mâna pe un cuţit, s-a năpustit asupra bunicului său şi l-a înjunghiat pe acesta de 24 de ori în gât şi în abdomen loviturile fiindu-i fatale bătrânului. Daniel Blasciuc a fost prins în scurt timp de poliţişti, acesta recunoscându-şi fapta, anchetatorii găsind în grădina casei şi cuţitul cu care Daniel şi-a omorât bunicul. Adolescentul a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat şi a fost prezentat instanţei de judecată cu pro-punere de arestare preventivă, judecătorii fiind de acord cu propunerea procurorilor. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …

One comment

  1. Credeam ca marginenii s-au linistit, dar se pare ca tot cutitari raman.