Tuesday , October 4 2022

Sucevenii se prezintă în număr mic la centrele de evaluare Covid – aproximativ zece persoane pe zi

Este vorba, în general, sunt pacienți cu forme ușoare, dar care prezintă diferite comorbidități

Se pare că aceste centre de evaluare a pacienților Covid, deschise la nivelul județului nu prea își justifică existență, numărul prezentărilor fiind foarte mic, raportat la numărul zilnic de infectări Covid. Aproximativ zece pacienți pe zi trec pragul unui astfel de centru. ”Sunt zece prezentări pe zi, în medie. Este vorba despre pacienț cu forme ușoare, dar cu comorbidități, fără copii”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean. Reamintim că centrul de evaluare de la Spitalul Județean funcționeză zilnic, între orele 8.00-20.00, iar cel de la Spitalul Municipal Rădăuți este deschis în intervalul orar 10.00-18.00. Centrele de la unitățile spitalicești din Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc sunt deschise între orele 7.00-15.00, respectiv 8.00-16.00.

Centrele de evaluare ambulatorie sunt foarte importante, întrucât pacienții infectați vor fi investigați și vor beneficia de tratament, astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital, reprezentanții DSP subliind faptul că este esențial ca spitalele să rămână funcționale. Pacienții cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale. Medicii repetă faptul că este important ca pacienții diagnosticați cu COVID-19 să ajungă în ziua în care au primit rezultatul într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede, astfel putând fi prevenite cazurile severe. Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu au nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

4 șoferi reținuți de polițiștii suceveni într-o singură zi

 Duminică în jurul orei 03:20, un bărbat  în vârstă de 28 de ani, din localitatea …

One comment

  1. Minciuni. La Suceava nu esti primit decat daca ai comorbiditati.Este singurul centru din tara care REFUZA consultarea pacienților Covid pozitiv care nu au avut comorbiditati anterior infectării, iar daca ai simptome medii sau grave ești trimis la UPU sau la un medic de familie.