Tuesday , January 25 2022

Sucevenii se pot vaccina cu doza a III-a la centrele de la Iulius Mall și de la Shopping City. De vineri se redeschid centrele de la USV si Colegiul “Stefan cel Mare”

 

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava au anunțat că programul de funcționare al centrelor de vaccinare a fost extins, astfel: Centrul de vaccinare Iulius Mall va fi deschis de luni până duminică, între orele 08:00-20:00 și se va folosi vaccin Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson, centrul de vaccinare Drive-Thru parcare Shopping City Suceava de luni până duminică, orele 08:00-18:00, iar tipul de vaccin : Pfizer și Johnson & Johnson. Totodată, începând cu data de 1 octombrie 2021 se va redeschide centrul de vaccinare din cadrul Colegiului Național ,,Ștefan cel Mare” Suceava și va funcționa în fiecare zi de la orele 8.00 la 20.00.  Se va redeschide și centrul de vaccinare Universitatea ,,Stefan cel Mare Suceava cu programul de funcționare : Luni-Vineri , orele 08:00-14:00 și tipul de vaccin : Pfizer și Johnson & Johnson.

Toate aceste modificări sunt o consecință a faptului că a început vaccinarea cu a treia doză iar sucevenii au mai multe centre de vaccinare unde pot merge. ”A treia doză de vaccin se va efectua cu vaccinurile pe bază de ARN mesager respectiv, Pfizer sau Moderna, conform procedurilor CNCAV. Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel ( doza 3 ) se va realiza prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Numărul sucevenilor care decis să se vaccineze împotriva Covid 19, continuă să fie mai mare cu aproape 50%, decât cel înrgistrat săptămânile trecute. În cursul zilei de ieri, 448 de persoane s-au vaccinat, dintre care 377 cu prima doză și 71 de persoane cu doza a doua. La centrul de la Spitalul Gura Humorului, s-au făcut luni 18 vaccinuri împotriva Covid 19, la cel din incinta parcului ZOO Rădăuți s-au vaccinat tot 18 persoane, la centrul comunitar de vaccinare din Vatra Dornei s-au vaccinat 11 persoane. Centrul de vaccinare de la sala de sport a Colegiului Național ”Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc a avut 31 de pacienți, cel din Fălticeni a avut 35, iar la centrul de vaccinare de la Iulius Mall s-au vaccinat în cursul zilei de luni, 155 de persoane. La Siret s-au făcut 35 vaccinuri, 68 la drive-through amplasat la Shopping City Suceava iar medicii de familie din județ, au vaccinat în total 65 de persoane și la Spitalul Municipal Rădăuți s-au vaccinat alte 12 persoane. ”Vaccinurile continuă să joace un rol critic în prevenirea Covid 19 și rămân extrem de eficiente în prevenirea spitalizărilor Covid 19. Vaccinați-vă pentru a vă proteja”, a transmis Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Până acum, în județul nostru s-au vaccinat 105.904 persoane, dintre care 85.516 persoane au primit și doza a doua de vaccin. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Bătrână de 96 de ani, găsită moartă într-o casă cuprinsă de flăcări, la Dolhasca

Luni dimineață, pompierii militari ai Punctului de Lucru Dolhasca și cei ai Detașamentului Fălticeni, împreună …

One comment

  1. Pe platforma ro vaccinare ieri a parea si centrul de la Colegiul ,,Stefan cel Mare”. Aveau locuri libere pentru azi 29 septembrie. M-am programat pentru ora 13:00, Cum naiba se fac programari intr-un centru care nu va fi deschis decat vineri ?