Friday , February 3 2023

Sucevenii s-au îmbolnăvit subit

urgente

In 24 de ore, 328 de suceveni au ajuns la Urgenţe n doar 90 au necesitat internare. La Serviciul Judeţean de Ambulanţă au fost primite 215 solicitări într-o singură zi, « şocant de mult », apreciază medicii de urgenţă

 Medicii urgentişti din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe Suceava s-au confruntat cu un volum de muncă uriaş în ultimele 24 de ore, dacă facem referire la cifra record de prezentări din UPU, şi anume 328. “Media prezentărilor e de 250 pe zi, rareori depăşindu-se 300, dar 328 de prezentări e şocant de mult. Am mai avut 301,303 chiar şi 310 prezentări într-o singură zi dar niciodată atât de multe. E o presiune mare pe medici şi un volum de muncă extraordinar”, consideră doctorul Tiberius Brădăţan, director medical al Spitalului Judeţean Suceava. Din numărul mare de pacienţi care au solicitat asistenţă medicală la UPU, doar 90 au fost consideraţi ca fiind urgenţe şi au fost internaţi. Cei mai mulţi, şi anume şase cazuri au fost repartizate către secţia de Medicină Internă, patru pacienţi au ajuns la secţia de Chirurgie iar restul câte doi-trei la celelalte departamente ale spitalului.
La Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava sunt angajaţi în momentul de faţă nouă medici urgentişti şi trei generalişti, aceştia din urmă lucrând cu jumătate de normă. “Pentru ca acest departament să funcţioneze la parametri optimi ar mai fi nevoie de încă opt medici urgentişti angajaţi cu normă întreagă”, a completat doctorul Tiberius Brădăţan, director medical al Spitalului Judeţean Suceava. In cursul anului trecut, medicii urgentişti din UPU Suceava au tratat peste 82 000 de persoane.
Conducerea Spitalului Judeţean Suceava a scos la concurs două posturi de medici urgentişti pentru care şi-au depus dosarul doar doi candidaţi. Aşa cum reiese din declaraţiile doctorului Tiberius Brădăţan, director medical în cadrul spitalului sucevean, termenul limită pentru depunerea dosarelor a fost vineri, 11 iulie, iar examenul va debuta cu proba scrisă pe data de 28 iulie.
La Serviviul Judeţean de Ambulanţă au fost primite în cursul zilei de ieri 215 solicitări, dintre care 148 pe timpul zilei şi 67 în cursul nopţii. « A fost o zi obişnuită, nu am avut mai multe solicitări decât de obicei », a declarat doctorul Daniel Martiniuc, directorul Serviciului de Ambulanţă Suceava. (Cristina RUSTI)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …

One comment

  1. După ce va fi dat în folosinţă Parcul SKATE+PARK CE DE INTERVENŢII vor fi la spital+capete sparte şi oase rupte .Atata betoane turnate şi de prost gust doar accidente vor fi la greu.