Wednesday , April 7 2021

Suceveanul care a lovit zece mașini parcate la Constanța a fost arestat preventiv

Bărbatul din Suceava care la sfârșitul săptămânii trecute a lovit zece mașini parcate pe o stradă din municipiul Constanța, fără a avea permis de conducere și fiind depistat cu o alcoolemie de 2,04 mg/l, a fost arestat preventiv de Tribunalul Constanța, decizia fiind definitivă. Prima instanță a decis ca el să fie anchetat sub control judiciar.

Tribunalul Constanța a decis, joi, să admită contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța la decizia Judecătoriei Constanța din 1 martie și a hotărât arestarea preventivă a bărbatului respectiv pentru 30 de zile. Decizia instanței este definitivă. Judecătoria Constanța stabilise ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat al Poliției Județene Constanța, în 26 februarie, în jurul orei 18.30, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe strada Lirei din municipiul Constanța, în urma căruia zece mașini parcate au fost avariate. În momentul când polițiștii au ajuns la fața locului șoferul nu era în zona respectivă.

“Polițiștii Serviciului Rutier au demarat cercetările, iar în scurt timp s-a stabilit identitatea persoanei care a condus, fiind vorba despre un bărbat, de 48 de ani, din județul Suceava. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma prelevării de mostre biologice a rezultat o valoare de 2,04 mg/l alcool pur în sânge”, se arăta în comunicat.

De asemenea, polițiștii rutieri au constatat că plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autovehiculului au fost retrase, iar în locul acestora au fost montate alte plăcuțe false. Totodată, din investigații a reieșit că autoturismul i-a fost încredințat de către o altă persoană, doar pentru păstrare, nu și pentru a-l conduce. El este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulație a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare și furt în scop de folosință.

Vezi si

Postul de director general al CAS Suceava a fost scos la concurs

In prezent, această poziție este ocupată cu titlu interimar de către economistul Cristi Blorțu Casa …