Sunday , July 21 2024

Sucevean retinut la Oradea dupa ce a înselat peste 350 de persoane cu 300.000 de lei

N C\t\lin Vasile Brum\, de 33 de ani, este urm\rit penal pentru `n[el\ciune, fals [i uz de fals, dup\ ce a ob]inut de la sute de persoane din 15 jude]e ale ]\rii sume de bani de ordinul miliardelor, cu titlu de sponsorizare, motiv=nd c\ sufer\ de felurite boli incurabile n Judec\toria Oradea a decis c\ suceveanul poate fi cercetat `n stare de libertate

Un sucevean de 33 de ani din comuna F=nt=na Mare, pe nume C\t\lin Vasile Brum\, a f\cut de r=s Suceava `n Bihor [i `n alte 14 jude]e ale t\rii, ~nt=mplarea face c\ `n Bihor a fost prins, re]inut [i trimis `n fa]a instan]ei cu propunere de arestare preventiv\ pentru o sumedenie de infrac]iuni de `n[el\ciune [i uz de fals.
Vineri, 12 noiembrie a.c., poli]i[tii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor l-au depistat  pe raza localit\]ii Apahida, Jude]ul Cluj [i re]inut în arestul poli]iei pe C\t\lin Vasile Brum\, de 33 de ani, din comuna Fântâna Mare, jude]ul Suceava, fa]\ de care a fost început\ urm\rirea penal\ sub aspectul comiterii infrac]iunilor de în[el\ciune [i uz de fals, fapte prev\zute [i pedepsite conform Art. 215, alin. 1, 2, 3 [i Art. 291 din Codul Penal.
Acesta este suspectat c\, în perioada 2003 – 2010, s-a deplasat în 15 jude]e din ]ar\ [i a solicitat diverse sume de bani cu titlu de sponsorizare de la persoane fizice [i juridice – farmacii, institu]ii de înv\]\mânt, societ\]i comerciale, motivând c\ sufer\ de grave afec]iuni de s\n\tate, chiar de boli incurabile, pentru care este necesar\ o interven]ie chirurgical\ de urgen]\ în str\in\tate. Pentru a câ[tiga încrederea [i compasiunea persoanelor c\rora le solicita bani, Brum\ prezenta documente medicale falsificate.
O parte din persoanele care au f\cut sponsorizarea i-au virat banii direct în contul pe care acesta îl de]inea la o unitate bancar\, iar altora le-au fost eliberate de c\tre acesta chitan]e de plat\ false.
În acest mod au fost în[elate peste 350 de persoane, fizice [i juridice, din întreaga ]ar\, din care cinci pe raza Jude]ului Bihor.
Prejudiciul total provocat de acesta este estimat la aproximativ 300.000 de lei
Vineri, cel în cauz\ a fost prezentat Judec\toriei Oradea cu propunere de arestare preventiv\. Magistra]ii au decis `ns\ c\ acesta poate fi cercetat `n continuare, `n stare de libertate. Poli]i[tii Serviciului de Investigare a Fraudelor din Bihor continu\ cercet\rile în cauz\ pentru documentarea întregii activit\]i infrac]ionale a suspectului [i pentru recuperarea prejudiciului. (N.R.)

Vezi si

Ordin de protecție emis împotriva unui bărbat din Câmpulung care și-a lovit iubita

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.37, polițiștii din Câmpulung Moldovenesc au fost …