Wednesday , November 30 2022

Subiecte uşoare şi 355 de elevi absenţi la Evaluarea Naţională la Matematică pentru clasa a II-a

evaluare [800x600]

Elevii din clasele a VI vor intra în febra evaluărilor în perioada 5-6 iunie. Notele nu vor fi trecute în catalog. Astăzi se desfăşoară proba la Limba şi literatura română pentru elevii claselor a VI-a

In cursul zilei de ieri, miercuri 4 iunie, elevii claselor a II-a au susţinut Evaluarea Naţională la Matematică, iar dacă la proba de Limbă şi literatură română au lipsit 377 de elevi, la Matematică, numărul absenţilor a fost de 355, din cei 7 393 de elevi existenţi în clasele a II-a din unităţile de învăţământ sucevene. Din declaraţiile elevilor, subiectele au fost cu un grad scăzut de dificultate, mulţi dintre ei chiar povestind că au terminat testul în jumătate de oră.
La nivelul Judeţului Suceava, 22.838 de elevi din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a susţin pentru prima dată în acest an această evaluare. Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat modelele de teste pentru Evaluările Naţionale încă de la sfârşitul lunii martie pentru ca părinţii, profesorii şi elevii să poată astfel să vadă care este tipul exerciţiilor de la testările din luna mai. Testele sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare în strictă concordanţă cu programele şcolare pentru fiecare disciplină de studiu şi au un nivel mediu de dificultate. Rezultatele nu se înregistrează în catalogul clasei ci vor fi valorificate la nivel de unitate de învăţământ prin elaborarea unor planuri individualizate de învăţăre. Vor fi informaţi şi părinţii asupra nivelului de pregătire al fiecărui elev, iar rezultatele vor fi centralizate într-un raport al clasei.
Pentru cei din clasa a VI-a , Evaluarea Naţională va debuta astăzi, 5 iunie, cu lucrarea scrisă la Limbă şi Comunicare, urmând ca pe data de 6 iunie să susţină teza la Matematică şi Stiinţe. In judeţul nostru sunt în anul şcolar 2013-2014, 8 010 elevi în clasele a VI-a.
Durata alocată rezolvării testelor va fi de 25 de minute pentru fiecare test susţinut de elevii claselor a II-a şi de 60 de minute pentru testele elevilor din clasele a IV-a şi a VI-a. (Cristina RUSTI)

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …