Wednesday , February 8 2023

Studenți și profesori din Ucraina și Republica Moldova, la Şcoala de vară “Interculturality and Tolerance: Values for the Future Europe”, organizată de USV

În perioada 16-21 iulie 2018, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava găzduiește cea de-a XVI-a ediție a școlii de vară “Interculturality and Tolerance: Values for the Future Europe”, la Vatra Dornei.usv din pdf

Organizat în anul Centenarului Marii Uniri, evenimentul devine cea mai bună oportunitate de a prezenta valorile culturii și civilizației românești, precum și de a scoate în evidență una din trăsăturile fundamentale ale regiunii istorice Bucovina, și anume, evoluția și cooperarea pașnică a etniilor conviețuitoare în acest spațiu. La școala de Vară sunt așteptați 39 de studenți și cadre didactice din Ucraina și Republica Moldova, de la Universitatea Națională „Yurii Fedkovich” din Cernăuți, Instituția Privată de Învățământ Superior „Universitatea Bucovineană” din Cernăuți, Universitatea de Stat a Moldovei din Chișinău și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Participând la programul pregătit de organizatori, cursanții vor acumula cunoștințe despre cultura, tradițiile și valorile românești, informații care le pot lărgi orizontul de înțelegere a realității sociale, economice și politice actuale. Expunerile lectorilor prezenți în cadrul școlii de Vară vor viza teme din varii domenii: istorie, cultură și civilizație, științe politice sau antropologie culturală.

Toate universitățile reprezentate la Şcoala de Vară de la Suceava, cu excepția Instituției Private de Învățământ Superior „Universitatea Bucovineană” din Cernăuți, fac parte, alături de USV, din CUMRU (Consorțiul Universităților din Republica Moldova, Romania și Ucraina), înființat în anul 2011.

Totodată, un grup de 12 studenți suceveni însoțiți de prof. univ. dr. Olimpia Mitric  și asist.univ.dr. Angela ROBU va participa la acțiunile școlii de Vară organizată de către Universitatea Națională „Yurii Fedkovich” din Cernăuți.

Vezi si

Ion Lungu: Lucrăm contracronometru pentru a putea finaliza creșa mare din Burdujeni la începutul lunii septembrie

Din cauza diferenței mari de nivel, deocamdată se impune ridicarea unui zid de sprijin de …