Tuesday , November 29 2022

Steliana Miron: „România nu trebuie să rămână doar a hrebenciucilor mari şi mici, ci şi a tinerilor”

steliana miron la miting iasi [800x600]

  „România este numai ţara hrebenciucilor mari şi mici. Dacă este prins un hrebenciuc mare, profită imediat hrebenciucii mici. România doar aşa funcţionează”, este radiografia socio-politică făcută de senatorul PNL Steliana Miron, în opinia căreia „România hrebenciucilor oferă astăzi tinerilor din Câmpulung doar un paşaport” 

 
Spectacolele organizate la balurile bobocilor de la liceele din zona de munte a judeţului Suceava, unde a fost aleasă senator Steliana Miron, au impresionat-o plăcut, însă dincolo de această primă impresie, situaţia socială şi perspectivele pe care le au tinerii din zona de munte în România nu sunt deloc plăcute în opinia parlamentarului liberal. „Am fost invitată, vineri seară, la Balul Bobocilor în Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc. M-am simţit extraordinar alături de aceşti talentaţi şi isteţi, frumoşi şi plini de spe-ranţe copii ai Bucovinei. Pe seară când m-am întors împreună cu familia spre Rădăuţi, soţul meu m-a întrebat, în maşină, ce şanse cred că au aceşti copii în Bucovina, în Câmpulung Moldovenesc”, a spus Steliana Miron, adăugând că nu i-a răspuns la această întrebare soţului său. „M-am gândit ce ar răspunde Hrebenciuc la această întrebare sau alţi hrebenciuci care au vândut România doar pentru comision. Ei nu au furat o ţară, ei au furat şi viitorul copiilor din Câmpulung Moldovenesc”, se mai arată într-o recentă postare pe pagina de facebook. In opinia Stelianei Miron, „România hrebenciucilor oferă astăzi tinerilor din Câmpulung doar un paşaport”. „România este numai ţara hrebenciucilor mari şi mici. Dacă este prins un hrebenciuc mare, profită imediat hrebenciucii mici. România doar aşa funcţionează”, este radiografia socio-politică a situaţiei actuale a României, în opinia Stelianei Miron, senator PNL în colegiul 1 Suceava.
Din punctul ei de vedere, nu este nimeni naiv să creadă dacă de exemplu zecile de mii hectare de pădure care nu au ajuns în totalitate la Hrebenciuc cel mare vor ajunge în dezvoltarea României. „Vor rămâne în continuare (zecile de mii hectare de pădure – n. red.) la hrebenciucii cei mici. Dacă vrea cu adevarat clasa politică să aibă un viitor şi tinerii din Câmpulung Moldovenesc, aici (în ţara noastră – n.red.), trebuie să schimbe radical un sistem clădit 25 ani pe alte criterii care să nu mai fie străine de interesul naţional. In România s-au făcut legi care au distrus România. Legea restitutio in integrum a proprietaţilor a fost una dintre cele mai nocive legi care practic pun şi vor pune în continuare în pericol siguranţa naţională a României. Stiindu-se că cererile de restituire echivalează cu de două ori teritoriul României, nu s-a sesizat nimeni de „răutatea” acestei legi?! România nu trebuie să rămână doar a hrebenciucilor mari şi mici, ci şi a tinerilor din Câmpulung Moldovenesc, a tinerilor din Bucovina, din Ardeal şi din Muntenia”, a conchis Steliana Miron. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …