Friday , September 30 2022

Ştefaniștii David Turturean și Paul Rebenciuc, medaliați cu aur și argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din Ungaria

Elevii Paul Rebenciuc (absolvent clasa a XI-a) și David Turturean (absolvent clasa a X-a), de la Colegiul Național „Ştefan cel Mare” din Suceava au participat Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, care a avut loc în localitatea Balaton din Ungaria.

Cei doi suceveni s-au întors și de la această olimpiadă cu medalii: David Turturean cucerind  aurul, iar Paul Rebenciuc a primit medalia de argint.

Paul și David sunt coordonați de către profesorii Petru Crăciun și Sorin Golda și studiază Astronomia în cadrul clubului de profil de la Palatul Copiior. La Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică de anul trecut, care s-a desfășurat în China, cei doi elevi suceveni au obținut medalii de argint. De asemenea, anul trecut, David Turturean  a fost medaliat cu aur la olimpiada internațională de astronomie din Sri Lanka.

Trebuie menționat faptul că la olimpiadadin Ungaria toți concurenții români au avut rezultate bune, primind medaliile următoare: David Turturean – aur; Robert Pascalau – aur; Paul Rebenciuc – argint; Theodor Iosif – argint; Daniel Nicolae – argint; Cristian Ardelean – argint; Daria Harabor – bronz; Flavia Pascal – bronz; Vlad Rosca – bronz; Mihai Vasile – bronz.

Vezi si

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care luni au fost preluați de la Grădina Zoologică …